Seminář

recenze

Seminář (2024) 2 z 5 / IvetkaBooks
Seminář

Měla jsem možnost vidět i filmové zpracování, které mě teda naprosto zklamalo. Dle mého to bylo natočené strašně amatérsky a nebylo tam takové napětí, které za mě kniha rozhodně má.
Hodnocení 3,5 z 5

Kniha je zkráceně o skupině spolupracovníků, kteří spolu jedou na teambuildingovou akci, která se koná kvůli otevření nového nákupního centra na takzvané ,, Uhlířské půdě,,. Půda patří jednomu farmáři, kterému bylo slíbeno štědré vyplacení za odkoupení pozemku, ale časem se však ukáže, že sliby nebudou tak úplně dodrženy.

Jakmile se sejde kolektiv v chatkovém kempu tak se začnou v okolí dít velice divné věci. Mizející personál, ztráta osobních předmětů, prostě věci, které se běžně nedějí. Jelikož bych nerada spoilovala tak nebudu mluvit už více o ději.
Zpracování příběhu mi přijde velice originální a líbí se mi určitě zápletky, týkající se toho pracovního kolektivu. Dle mého je zde krásně vyobrazený princip valné většiny pracovních kolektivů, je zde jeden velký kolektiv, který je rozdělený na několik menších. Každá postava má svojí unikátní charakteristiku a líbí se mi, že to není jedna velká šťatsná rodinka protože přesně takhle by to vypadalo v reálném životě. Ne vždy si sednete všichni a ještě k tomu když jsou mezi vámi nadřízení či lidé, kteří se mají za něco mnohem víc než jste vy.

Co se týče hlavního příběhu tak mi přišlo fajn, že to není pouze takzvaná řežba, ale že se řeší i jiné problémy ohledně jejich vztahů a pracovních potíží. Jonas což je jeden z hlavních mužských postav je vyobrazen jako cílevědomí a povrchní týpeček, který jde přes mrtvoly aby se dostal k vysněnému místu a postupem se dozvíte věci, které byl ochotný pro postup udělat.

Kniha obsahuje určité napětí, prvky hororu kdy napětě čtete kdo další je na řadě a zároveň dramatické situace v podobě hádek mezi postavami, rozuzlování určitých situací, které se jak jsem již naznačila, perfektně hodí do příběhu o pracovním kolektivu. Pokud si potrpíte na krvavých hororech, které mají i zajímavý příběh, originální postavy a prostředí tak si rozhodně pěkně počtete. Musím uznat, že ipřes mé obavy a skeptismus jsem si knihu užila, ale film opravdu nestojí za nic!


Seminář Seminář Mats Strandberg

Nefunkční skupina zaměstnanců obecního úřadu se na svém semináři stane cílem pomstychtivého zabijáka. Teď se musí naučit skutečně spolupracovat – pokud chtějí přežít. Skupina zaměstnanců odboru místního rozvoje přijíždí do male... více


Komentáře (0)

Přidat komentář