Sestry na cestě za mlhou.
recenze
Sestry na cestě mlhou (2023) / bajubTohle bylo žůžo dobrodrůžo! Kyra, Margot a Jana, tři sestry, vyráží na prázdniny u babičky. Těší se nejen na čas strávený s babi, ale i na výpravy do Luzného lesa, v němž žijí kořenoví skřítci, světelkující alfové, jenže také trolové, peklopes či mlžné fúrie! A po jedné takové výpravě se nejstarší ze sester, Margot, začne chovat fakt divně.
Tenhle komiks je skvělou kombinací naší současnosti s fantasy, což mám nejradši, protože jako dítě jsem ve svých představách nikdy nežila v nějakém zvláštním světě, ale v tom svém, kde jsem navíc uměla kouzlit, jindy se zneviditelnit, anebo se třeba teleportovat z místa na místo. Navíc se příběh velmi citlivě dotýká tématu dospívání a sourozeneckého pouta. Autorka krásně vykreslila změnu, kterou prochází nejstarší ze sester, třináctiletá Margot, kdy se s touto změnou musí vypořádat nejen ona sama, ale i prostřední Kyra, protože její sestra s ní najednou nechce trávit veškerý čas, zavírá se v pokoji, líčí se a zajímá se o kluky, kteří jsou pro Kyru (stále ještě) fuuuuuuj! Vlastně, když nad tím tak přemýšlím, povahy všech tří sester byly skvěle vykresleny, přesně takhle bych si představovala chování dívek v jejich věku.
V závěru se reálný svět krásně protnul s tím fantastických a padlo tam i nejedno moudro. Za mě opravdu povedené.
Sestry na cestě za mlhou jsou určeny dětem od 8 let, nicméně si myslím, že tohle ocení spíše dívky (vhledem k tomu, že jsou zde zmiňovány změny dívčího těla a chování).
Sestry na cestě mlhou Marlyn Spaaij
Luzný les… tajuplné místo, kde přebývají trolové, kořenoví skřítci a třpytiví alfové. Sestry Kyra, Margot a Jana tu tráví každé léto. Na babiččině farmě opékají maršmelouny, lezou po stromech a hledají kouzelné tvory. Pak se ale M... více