Dračí královna

Obálka: 5*
Hlavní postava: 5*
Děj: 3,5*

@albatrosmedia #spoluprace

Kniha vypráví o Nateovi, který je vyslán jako zástupce Spojených států do Koree, kde má zmapovat aktuální politickou situaci.

Nate se seznámí s krásnou Annou, která je původem z Koree, ale vyrůstala v Americe. Právě Anna skrývá tajemství, které souvisí s královnou Min. Královna Min byla významnou osobností v korejských dějinách. Jde o reálnou postavu, jejíž život autor knihy nastudoval, přečetl dostupné materiály vztahující se k této dámě a následně je použil v příběhu, který Anna vypráví Nateovi.

Vyprávění je skvěle uchopeno, máte pocit, jako byste s královnou Min vyrůstali a vše prožívali s ní. Její strach, bolest i zármutek. Příběh silné dívky, která se změní v ženu, jíž patří Korea. Popis okolí a prostředí jak z pohledu fyzična, tak duševna vás pohltí a i když jste na Korejském poloostrově nikdy nebyli, budete se na něm cítit jako doma.

Je mi líto, že se autor nepověnoval také životu velvyslance a jeho vztahu se ženou. Kniha obsahuje náznaky nějakého manželského problému, který není dál rozvinut a za mě je to škoda.

Zajímavý by byl také pohled na Annu a její život, který by mohl být námětem pro samostatnou knihu.

S autorem jsem měla tu čest poprvé a mohu říct, že jeho popis je brilantní a já si určitě budu chtít přečíst jeho předchozí knihu Dcery dvouhlavého draka. Jako obálkofil musím ještě vyzdvihnout skvělé sladění obou obálek, které k sobě krásně pasují a v knihovně se budou vyjímat.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

Děkuji @albatrosmedia, že mě takovými spoluprácemi obohacujete o další znalosti.

Dračí královna Dračí královna William Andrews

Výjimečný příběh osiřelé dívky, která se stala nejmocnější korejskou královnou. Napětí na Korejském poloostrově roste a americký diplomat Nate Simon míří do Soulu, aby zhodnotil politickou situaci. Musí také zjistit, proč někd... více

Komentáře (0)