Skvělé čtení
Poslední léto (2023) / bradovavObálka: 4*
Hlavní postava: 5*
Děj: 5*
@albatrosmedia @motto_redakce
Právě jsem objevila svou novou lásku! Tato kniha na mě čekala v knihovně na přečtení a mě je teď až hanba, že jsem ji tam nechala čekat tak dlouho.
Mezi mé nejoblíbenější série patří Bridgertonovi a když vyšlo Panství Downtown, nedokázala jsem se odtrhnout. Právě proto, když jsem si na přebalu přečetla, že by kniha měla být pro milovníky těchto zmíněných, byla jsem velmi skeptická. Kniha, která se snaží vyrovnat této vznešené, romantické době a dílům, která oslovila a podmanila si všechny romantické duše světa?
Nyní mám dočteno a musím smeknout! Opravdu je kniha geniální kombinací prostředí panství, kde se sledují vztahy mezi vrchností a služebnictvem, a romantického příběhu jak z pohádky. Hlavní hrdinka je navíc divoká, rázná a vtipná osůbka, které fandíte a kterou si velmi brzy oblíbíte. Popis prostředí vám kouzlí obrazy před očima a vy chcete lézt po skalách, jezdit na koni, utíkat rozkvetlou zahradou
Já se zamilovala, na konci jsem si málem díky otevřenému konci vyrvala vlasy z hlavy, už nyní ale vím, že další díl musím mít ve své knihovně. Poslední léto se řadí mezi top knihy, které jsem v tomto roce četla a pokud máte rádi romantické čtení nenechejte si toto dílo ujít.
Celkové hodnocení: 5* z 5*
Poslední léto Karen Swan
V roce 1930 vedla touha po lepším životě poslední obyvatele nehostinného, skalnatého souostroví St Kilda k žádosti o přesídlení na skotskou pevninu. Pro divokou Effie je to hořkosladký odchod – svými lezeckými schopnosti se vyrovn... více