Kaviareň v Kodani

Jsem asi jedna z mála, kdo se k této opěvované sérii dostal až nyní, ale dostala jsem se a to se počítá!

V příběhu nás autorka seznamuje s ambiciózní manažerkou Katie, která pracuje v Londýně pro PR agenturu. Má život, jaký by si přálo spousta z nás - práce, ve které je úspěšná, skvělý partner a možná se blíží i postup v kariéře… nebo také ne.
Místo toho se dostaví zklamání v lásce i v profesním životě.
Po tom, co se jí život otřásl v základech, přichází výzva získat nového klienta z oblasti bytových doplňků a nábytku.

A proto se vydá do Dánska, kam byla pozvána, konkrétně do Kodaně, kde nás seznamuje s pojmem hygge - takový místní recept na štěstí a spokojený život. Na cestě však není sama,ale s partou otravných novinářů…
Bude to opravdu jen otravná pracovní záležitost nebo cesta, která Kate změní život?

Julie dokáže naprosto věrohodně popsat kouzlo Kodaně, a to nejen v architektuře, ale i v místní pohodové atmosféře. Skvělý smysl pro detail přináší autentický pohled na dánský životní styl, a obzvlášť na to, jak je hygge zakořeněno v každodenních maličkostech.
Je to příjemná připomínka, že štěstí často spočívá v jednoduchosti – horkém šálku čokolády nebo kávy, kousku skořicového šneka nebo společně stráveném času s přáteli.
Alespoň já bych si při čtení hned vyrazila do kodaňské kavárny na něco dobrého .

Katie, jako hlavní postava, je skvěle vykreslená..
Nesledujeme jen její profesní výzvu, ale i postupné hledání rovnováhy mezi kariérou a osobním štěstím.
Bavily mě její přirozené reakce, občasné impulzivní rozhodnutí a proměna, kterou v Kodani zažije.
Ben - klasický sarkastický mrzout, no prostě novinář. Nebo je vlastně úplně jiný?
I ostatní postavy jsou výborně vykreslené - ať ty, které v ději vidíme každou chvíli, tak ty vedlejší, o kterých je jen sem tam zmínka.

Hlavní romantická linka v příběhu se hezky vyvíjí a i přes určitou předvídatelnost mě upoutala. Autorka totiž dovedně využívá hate-to-love, což je přesně to, co mám v tomto žánru ráda.

Kniha je doslova opředená atmosférou, která nás obejme a donutí zapomenout na každodenní starosti a strasti. Je to ten typ čtení, který každému připomene, že jednoduchost a harmonie mají ve světě své místo.

Kniha je úžasným únikem do světa plného dobré kávy, sladkých skořicových šneků, přátelství a lásky, které se rodí tam, kde byste to možná nečekali.
Vřele doporučuji každému, kdo si chce připomenout, že v jednoduchosti je síla, a kdo touží na chvilku pocítit kouzlo opěvovaného hygge.

Kaviareň v Kodani Kaviareň v Kodani Julie Caplin

Pripravte si šálku voňavej horúcej čokolády, natiahnite si hrubé ponožky, schúľte sa do kresla a vydajte sa spolu s hlavnou hrdinkou Katie do Kodane. Čaká vás prekvapivá cesta za povestným dánskym šťastím a. .. romantickou sladkou... více

Komentáře (0)