Sladké sny recenze

recenze

Sladké sny (2022) 5 z 5 / Karolina511
Sladké sny

Kniha mě uchvátila, vydržela jsem u ní sedět několik kapitol v řadě a vždy jsem se těšila na svoji "chvilku s knížkou". Děj je napínavý a plný překvapení, není předvídatelný a prvoplánový.
Knihu mohu maximálně doporučit.

Autorka si vytvořila vlastní svět, ve kterém mají lidé neomezené množství času pro práci nebo volný čas. Avšak ne všichni mají stejné možnosti a tak se jejich volný čas dostává často až na hranu zákona či vlastního bezpečí.
Hlavní postava se tak často dostává do rozporu se sebou samým a čtenář má jedinečnou možnost prožívat s ním strasti chudáků, ale také zažít radosti bohatých nebo pocit vítězství, který s sebou však přináší ale mnoho zodpovědnosti.

Na knize lze velmi ocenit detailní popis charakterů postav i to, jak autorka dokáže čtenáře vtáhnout do děje. Určitě lze také velmi pozitivně hodnotit popis koridy a i to, jak autorka dokázala vymyslet a popsat vznik koridy nové, post apokaliptické. Velké pozitivum knihy je také to, že čtenáře udržuje neustále v napětí a lze jen těžko předvídat, co se stane na další stránce. Zvraty v průběhu děje jsou překvapující a otvírají prostor pro představivost. Autorka velmi kvalitně popsala každou emoci a scénu a proto lze velmi snadno prožívat strach, ale i lásku s hlavním hrdinou.

Určitě bych si dokázala představit větší popis některých událostí, které zůstaly nedořešeny nebo naopak dávají prostor pro otázky, jak a proč daná situace vznikla nebo odkud se postava vzala a za jakým účelem jedná tak, jak jedná.

Teď už jen počkat na druhý díl.. :-)


Sladké sny Sladké sny Kateřina Huňová

Když před lety udeřila epidemie Pandóry, lidstvo mělo na kahánku. Jedinou naději skýtal lék, jehož vedlejším účinkem byla absolutní a nenávratná ztráta spánku. Co se pro jednoho může zdát jako nekonečný flám, pro jiného se promění... více


Komentáře (0)

Přidat komentář