Sladké vyhlídky
recenze
Sladké vyhlídky (2024) / lucie.svobodovaVolné pokračování knihy Cukrárna Sladký život, kde nás autorka vezme opět do útulného prostředí malé cukrárny na maloměstě.
Nabídne nám oproti prvnímu dílu něco nového?
V příběhu se opět setkáváme s Holly - nyní již hrdou majitelkou cukrárny. Sledujeme její vývoj a snahu najít rovnováhu v profesním i osobním životě. V cukrárně se ji začalo dařit, našla si nové přátelé, dochází do domova seniorů… tak teď ještě ten posun v milostném životě. Je Ben, charismatický ředitel banky, ten pravý?
Možná by následoval i tento posun, kdyby nenastala komplikace v podobě návratu jejího ex přítele Dana. To jí rázem obrací život vzhůru nohama. Chce ji totiž zpět, a vypadá to, že za každou cenu.
Nechá se Holly ovlivnit vzpomínkami na starou lásku nebo se bude dále věnovat rozvíjení vztahu s Benem?
Je čas na sladké vyhlídky?
Autorka má čtivý, lehký styl. Vykresluje příjemnou atmosféru maloměsta i útulné kavárny. Velmi mě oslovila vedlejší linka příběhu, kdy Holly docházela do domova seniorů. Působila mile, dojemně, ale i velmi inspirativně.
Postavy jsou dobře popsané,
Holly - odhodlaná hlavní hrdinka, která se však nevyhýbá tomu dát najevo emoce a lehce si mě získala.
Ben je sympatický, spolehlivý muž s vyrovnanou povahou.
Ale je pro Holly ten pravý?
A Dan… její bývalý přítel… charismatický, sebevědomý muž, který ví, jak na Holly zapůsobit.
Povede se mu ji získat zpět?
I když se mi knížka četla dobře, narazila jsem i na nějaká “ale.
Předvídatelnost vývoje děje mi ani tak nevadila, jelikož romantické knihy mívají často velice podobnou “osnovu. Ale co mi chybělo, tak to byla výraznější chemie mezi Holly a Benem, postrádala jsem tam tu tolik potřebnou jiskru.
Také bych uvítala, kdyby vedlejší linka z domova pro seniory byla více využita, tam byl totiž potenciál větší a myslím si, že nebyl využit na plno.
Sice knížka nenabízí žádné velké zvraty, ale bezesporu se jedná o příjemný romantický příběh se zápletkou. Ideální do chladných večerů k hrnku čaje a kousku dortu .
Sladké vyhlídky Hannah M. Lynn
Holly se konečně stala majitelkou cukrárny Sladký život. Také se sbližuje s Benem, ředitelem místní banky. Jenže pak se na scéně objeví Hollyin bývalý přítel Dan, který se ji snaží získat zpátky, a dokonce ji požádá o ruku. Ben s ... více