Kasie West je známá pro svoje oddechové romantiky.
Já od ní ale do téhle knihy nic nečetla. Možná za to mohly ty obálky?
Jenže teď Kasie začala vycházet s krásnými ilustrovanými obálkami a já už neodolala! Tahle je totiž úžasně povedená :))
A příběh jakbysmet!
Hlavní hrdinka Norah se má po čtyřech letech poprvé setkat se svým nejlepším kamarádem z dětství, se kterým jediným se dřív cítila sama sebou. Skylerova rodina se před lety odstěhovala a jejich komunikace vyšuměla do prázdna, i když dřív bez sebe neudělali ani krok.
Norah se na společný roadtrip, který naplánovaly jejich mamky, neskutečně těší, doufá, že vše zapadne na své místo a jejich vztah naváže tam, kde minule skončil.
Ale Skyler vypadá, jakože se mu na výlet vůbec nechce a k Norah se chová velmi odměřeně.
Co se stalo, že se tak odcizili a zdá se, že jejich přátelství je nenávratně ztraceno? Norah se postupně smiřuje s tím, že se Skyler změnil a už se o ni vůbec nezajímá.
A nakonec se rozhodne, že i přes tuhle hořkou skutečnost si výlet s rodinou užije.
A že to tedy byl výlet! Nádherná příroda je v knize skvěle popsaná a já se cítila, jako bych na roadtrip vyrazila s nimi! Krásy amerických národních parků mě lákají už dlouho a takhle jsem měla možnost aspoň trochu nakouknout :)
Norah je trochu ztracená duše, kolikrát jsem měla chuť s ní zatřást, aby se probrala ze své zaslepenosti. Ale její pocity jsem chápala. Není snadné se vyrovnat s odmítnutím někoho, koho jste považovali za nejlepšího přítele velkou část svého života.
Skylerovi jsem občas chtěla dát pěstí. Tak mě ze začátku štval.
Postupem času se spousta věcí vysvětlila, ale i tak.. dost to přeháněl :/
Nakonec jsem ale i s romantickou linkou spokojená, i když k ní mám nějaké drobné výhrady.
Byla to milá oddechovka s přidanou hodnotou snového výletu po Americe, takže můžu jen doporučit :)
Kde jsme ještě nebyli Kasie West
Může jeden letní road trip vrátit ztracené přátelství na tu správnou cestu? Norah neviděla svého nejlepšího kamaráda z dětství Skylera už roky. Když se odstěhoval, byli spolu neustále v kontaktu, ale v poslední době se jejich vzt... více