Žena bližního tvého

Tony Parsons je zkušený spisovatel, který má na svém kontě mnoho povedených knih. I já jsem si jeho předchozí díla oblíbil, takže jsem neodolal ani jeho novince s názvem Žena bližního tvého.

Autor vypráví příběh o ambiciózní ženě, která na první pohled vede spokojený život. Tara zajišťuje celou rodinu. Věnuje se seznamovacím aplikacím, které lidé čím dál více vyhledávají. V manželském životě je spokojená, o domácnost a syna pečuje její manžel, kterého stále velmi miluje. Během společně strávených let poznali své potřeby. A i když je to někdy komplikované, touha mezi nimi zatím nevyhasla. Jenže Tara udělala chybu. A ta ji možná bude stát manželství.

Jakmile se do manželství připlete třetí osoba, začne se všechno rozpadat.

Účastnila se konference v Tokiu, kde dostala možnost zapůsobit na úspěšné podnikatele ze všech koutů světa. Jakmile se ocitla daleko od domova, stal se z ní jiný člověk. Cítila se nezávislá, nadšená a nezatížená všedními problémy. I přes obavy svůj proslov bravurně zvládla. Bylo to hlavně tím, že od jednoho muže dostala velmi užitečnou radu. A právě s tímto mužem se ještě několikrát setkala. James Caine. Sebevědomý, milý, pozorný, příjemný společník. Jenže pak se to zvrtlo. Strávila s ním noc. Žádná láska, jen sex. Naléhavý, hrubý, se špetkou zloby. Netrvalo to dlouho a pocítila strach, vinu a bolest. Porušila sliby dané svému muži. Nemohla se dočkat, až se vrátí domů ke svému starému životu... Jenže James nehodlal zapomenout na to, co s Tarou prožil. A tak Tara bude této jediné noci litovat po zbytek života.

Každý může udělat chybu. Ale snad nechceš jedné chybě umožnit, aby ti zničila celý život?

Proč to Tara udělala? Proč tolik riskovala kvůli chvilkovému potěšení? Co by na to řekl její manžel, kdyby se o tomto selhání dozvěděl? I toto je jedna z knih, která rozebírá vztahy mezi mužem a ženou. Nechybí v ní tajemství, skrývání pravdy, stalking, vydírání, pátrání, strach a obavy. Kam až jsou některé postavy ochotny zajít? K čemu všemu dojde? Dočkáte se několika zvratů i okamžiků plných napětí. A věřte, že ani v tomto příběhu nemusí být vše tak, jak to zpočátku vypadá.

Každou chvíli zjistí, že všechno, co doteď o našem společném životě věděl, nebyla pravda.

Po přečtení několika stránek jsem měl trochu obavy, zda tento thriller není určen spíše ženám. Přece jen obvykle bývá tím nevěrným muž, tady tomu tak není a vina leží na bedrech ženy. Ona musí situaci řešit a čelit své chybě. Ale teď mohu říct, že zaujme kohokoli. Především díky tomu, že celý příběh je napsaný z pohledu obou manželů, Tary i Christiana. A oba vám dávají možnost nahlédnout do své mysli. Autor má vše velmi dobře vymyšlené, ale na to už jsem u něj zvyklý. Nechybí odbočky, které nakonec skvěle zapadnou do hlavní dějové linky. Nic není zbytečné, všechno má svůj důvod. Zkrátka je to napínavý a skvěle vystavěný thriller, jehož čtení jsem si užil.

Žena bližního tvého Žena bližního tvého Tony Parsons

Co dělat, když se váš dokonalý život začne naprosto vymykat kontrole? Poutavý psychologický thriller Žena bližního tvého nabízí stejné vroucí emoce jako Muž a chlapec v kombinaci s napětím detektivky #smrt všem prasatům, které vám... více

Komentáře (0)