Spolek čajových draků 1 díl

recenze

Spolek čajových draků (2024) 5 z 5 / EvikU.
Spolek čajových draků

Spolek čajových draků je fantasy komiks pro děti. Zaujme především krásnou ilustrací. Nad roztomilostí čajových dráčků jsme s dcerou vzdychaly.

Vypráví o holce Grétě, která je napůl člověk a napůl goblin. Učí se řemeslo kováře, baví jí, že vyrábí věci, které dělají lidem radost. Život se jí radikálně změní, když najde jednoho čajového draka. Maminka jí prozradí, že je to druh čajového draka a kde najde jeho majitele čajovny Hesekiela.

Komiks seznámí děti s fantasy světem. Malým dráčkům vyrůstají na hlavě parůžky na kterých jim vyrůstající Malé čajové lístky z kterých se při správném užití uvaří lahodný čaj, který při jeho pití vyvolává vzpomínky na život draka a jeho majitele.

Naučí děti, že každý drak má jinou povahu a starání se o něho se od každého dráčka malinko liší. Je to jako u zvířátek, když se o ně starají. Každé chce malinko jinou péči, ale musí být pravidelná.

V komiksu je ukázaná i rovnocenost lidí. Neřeší se jestli je někdo tmavé pleti, je bojácný nebo je po úrazu na vozíku. Po dočtení vyvolá u malých čtenářů spoustu otázek a máte tak téma k povídání. My už se moc těšíme na druhý díl.

Spolek čajových draků Spolek čajových draků Kay O'Neill

První díl oceňované trilogie, která potěší fanoušky Hildy či Vlkochodců Kováři byli kdysi mocnější než mágové, jejich řemeslo však svou slávu už dávno ztratilo. Mladé kovářské učednici Grétě přesto připadá dostatečně kouzelná ... více

Komentáře (0)