Stárnutí se odkládá

recenze

Na stárnutí nemám čas (2023) 3 z 5 / Knihomolka97
Na stárnutí nemám čas

Mila se chystá oslavit šedesátku v naprosté spokojenosti. Má spoustu přátel, prosperující firmu, je singl a má dvě dospělé děti. I když o jejich dospělosti začne mít vážné pochyby. Znenadání se k ní totiž nastěhuje syn s nevychovaným psem a zanedlouho i ubrečená, těhotná dcera. Když se ke všemu vynoří z minulosti i bývalí partneři, Mile nezbude nic jiného, než stárnutí odložit.

Kniha určitě špatná není, nicméně mi požitek kazily postavy, ke kterým jsem si dlouho hledala cestu.
Příběh vypráví hlavní hrdinka Mila, která občas i promlouvá ke čtenáři. Tento styl vypravění nemusí sednout každému, ale mě osobně bavil.

Bohužel nemůžu říct, že bych si Milu oblíbila. Nepřišlo mi, že by se chovala na svůj věk, sem tam dokonce až dětinsky. Nesedělo mi to.
Její syn Leo byl takový sobeček a mamánek a dcera Matti také nijak extra sympatická. No a její bývalí partneři? Jeden lepší než druhý a obzvlášť Henk. Ten by letěl! Milu jsem zkrátka nemohla pochopit, že s Henkem jednala, jak kdyby byl z cukru.
V mnoha ohledech si protiřečila a to nebylo dobré.

Na druhou stranu mě něco neustále nutilo číst dál. Rozhodně jsem se nenudila. Bylo to čtivé a chvilkama dosti vtipné. Některé hlášky vážně pobavily. Také jsem se dočkala i romantiky, která byla příjemná.

Kniha za mě nesplnila potenciál, přesto věřím, že si své čtenáře určitě najde. :)

Hodnotím slabšími 3*/5*


Na stárnutí nemám čas Na stárnutí nemám čas Lioba Albus

Mila se chystá oslavit šedesátku v naprosté spokojenosti. Má spoustu přátel, prosperující firmu, je singl a má dvě dospělé děti.I když o jejich dospělosti začne mít vážné pochyby. Znenadání se k ní totiž nastěhuje syn s nevychovan... více


Komentáře (0)

Přidat komentář