Když za Arekem jednoho dne přijde stařec s proroctvím, na nic nečeká, vezme svého nejlepšího kamaráda Matta a vyráží do světa naplnit svůj osud.
Cestou k sobě postupně přibírají další členy. Problém nastává v momentě, kdy se jim podaří zabít krále (krutého a nespravedlivého), protože už jaksi nikdo nedomyslel, co bude dál a kdo bude vládnout?
Čtenáři se ocitají rovnou v akci a chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala. Začít ya příběh přeseknutím hlavy se jen tak nevidí. Ale už od začátku jsem se bavila, o trapné a vtipné scény i hlášky zde není nouze a do party přátel se úplně zamilovala. Už teď mi chybí!
Několikrát mě ale v průběhu čtení napadlo, že bych si možná víc užívala děj, kdyby se odehrával na jejich osudové cestě, kdy se všichni členové poznávají a Šťastně až navěky? by mohl být druhý díl.
S prvním letošním Humbooktipem nešlápnete vedle, pokud se chcete u knihy zasmát a přijít na jiné myšlenky. Je to skvělá queer romcom s prvky fantasy, kterou nevíte, že potřebujete číst. Takhle milý, oddechový a hlavně praštěný příběh jsem ještě nečetla a určitě se k němu vrátím.
#spoluprace @albatrosmedia
Šťastně až navěky? F. T. Lukens
Feel-good fantasy, ve které se mísí artušovské legendy s LGBTQ+ tematikou. Arek byl předurčen, aby zachránil království Ere před ďábelským vládcem. Co však přijde potom, až se mu to povede? O tom nikdy nepřemýšlel, ale teď ho ... více