Štěstí jiskří jako sníh byla moje první kniha od této autorky a musím říct, že jsem byla mile překvapená, jak moc mi sedla. Když pominu trošku ukňouranější hlavní hrdinku, tak jde o ideální prosincové čtení. Atmosféra Vánoc se totiž prolíná téměř každou stránkou této knihy.
Celkově jde o opravdu jednoduchý, odpočinkový příběh s romantickou linkou, kde se střídají pohledy vyprávění mezi Maditou a Emilem. A to vše je doplněné o dopisy, které si mezi sebou posílají.
Ačkoliv se toho v knize příliš neděje a příběh samotný je spíše o pocitech, tak právě jeho skvělá atmosféra a pozitivní přístup postav, které chtějí pomáhat, je to, co vás dostane. A možná i to neskutečné množství sypaných čajů, díky nimž budete mít neustále chuť si jít dát taky šálek.
Co se týče hlavních postav, tak Madita byla milá, i když mi úplně nesedělo to její chování. Chápu, že každý truchlí jinak dlouho, ale na můj vkus to zde bylo trošku přehnané.
Emil byl zase příkladem dobrosrdečného chlapa, který učaruje nejedné čtenářce pro jeho trpělivost a vztah k dětem.
Celkově jde o příjemnou jednohubku, kterou díky malému počtu stran a velké čtivosti slupnete klidně i za jediný den. A nejspíš vám ani nebudou vadit drobné chybičky, jako časté opakování frází či občasné, nerozumné chování postav.
Pokud hledáte milé čtení s pohodovou atmosférou Vánoc, které se ale více zaměřuje na emoce, než na nějaké větší dění, tak tohle je pro vás to ideální čtení, po kterém sáhnout.
Recenze je psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.
Štěstí jiskří jako sníh Pauline Mai
Konec roku, se vším tím shonem a sněhem, nemá Madita zrovna v oblibě. Navíc má zimu spojenou s nepříjemnými vzpomínkami a je to pro ni nejtěžší období v roce. Nejraději by usnula a probudila se až na jaře. Její neteř a malý synove... více