Můj názor:
Já tuhle sérii prostě miluju. Tato kniha je 13. díl z 13 a teď budu muset čekat kdo ví jak dlouho než vyjde další a doufám, že vyjde další. Jedná se o psychologický thriller, je napínavý, plný zvratů a brutálních vražd. Kapitoly jsou krátké a vždy končí, tak napínavě, že knihu nejde odložit. Každá kniha má samostatný případ, takže se nemusí číst postupně, ale je to lepší protože se postupně odhalují informace o hlavních postavách. Líbí se mi styl psaní, žádná zbytečná omáčka kolem. Líbí se mi, případy vyšetřování, pokaždé je jiný nečekaný a jak říká moje mamka, jak můžeš ty nechuťárny číst. Líbí se mi, že nikdy nepřijdu na to, kdo je vrah, takže napětí až do konce. Líbí se mi, že tam nejde jen o vyšetřování a hledání sériového vraha, ale, že se zabývají i psychologií sériových vrahů. Hodně mě překvapilo, že tento příběh byl inspirován skutečností.
Recenze:
Pozorovatel smrti je dalším mistrovským thrillerem Chrise Cartera, který opět dokazuje, že patří mezi špičku autorů detektivních románů. Pokud máte rádi strhující napětí, brutální vraždy a nečekané zvraty, tato kniha vás doslova přiková ke stránkám.
Hlavním hrdinou je detektiv Robert Hunter z losangeleského oddělení vražd, který tentokrát čelí obzvláště děsivému a inteligentnímu protivníkovi. Vrah si pečlivě vybírá své oběti a jeho metody jsou nejen brutální, ale i psychologicky propracované. Carter vyniká v budování atmosféry – popisy zločinů jsou syrové a mrazivé, ale nikdy samoúčelné. Každý detail má své místo a postupné odhalování motivů je stejně napínavé jako samotné vyšetřování.
Styl psaní je dynamický, bez hluchých míst. Kapitoly jsou krátké a často končí cliffhangerem, což zaručuje, že knihu neodložíte, dokud se nedozvíte pravdu. Hunter je jako vždy skvělý hlavní hrdina – inteligentní, zkušený, ale zároveň lidský, s vlastními démony. Jeho analytická mysl a schopnost číst zločince dodávají příběhu další rozměr.
Toto je dokonalá volba pro milovníky temných thrillerů. Autor opět potvrzuje svou schopnost kombinovat brutální realismus s mistrovskou detektivní zápletkou. Pokud hledáte knihu, která vám nedá spát, tohle je přesně ona!

Při rutinní pitvě oběti zdánlivě běžné autonehody objeví doktorka Carolyn Hoveová, vrchní soudní patoložka města Los Angeles, několik matoucích nesrovnalostí, a tak povolá detektiva Roberta Huntera z Útvaru ultranásilných trestnýc... více
Komentáře (0)
zuzi.cte také napsala