Dívka, která se nechce provdat za toho, koho jí matka určí, jelikož miluje jiného a tak se rozhodne najít Vesninu studnu přání.
Ano, jedná se sice o poměrně jednoduchý, pohádkový, romantický příběh, ale velmi rychle vás vtáhne do děje a prostředí Prokletého lesa. Tam se setkáte se značným množstvím slovanských mytologických bytostí, čehož si velmi cením, jelikož v dnešní moderní literatuře se už moc nevyskytují. Zapomeňte na profláklé upíry, draky a vlkodlaky, tady máme Babu Jagu, jezinky, mavky, domovoje a spoustu dalších.
Že některé neznáte? Přečtěte si knížku
Velmi oceňuji, že charaktery a motivy všech důležitých postav jsou dobře ukázané. Příběh je poutavě napsaný a obsahuje i dost filozofických otázek a pohledů různých osob na jednu věc. Jedná se o povedené dílko, jehož rozuzlení na konci poskytne prozření a odpovědi na spoustu otázek, jenž vás během četby napadnou.
Knížka je spíš určena pro mladší a méně náročné čtenáře, rozhodně ale nezklame a neurazí ani ty velké a náročnější. I když pro ně by mohla být delší a některé události propracované ještě více do hloubky. Jako třeba setkání s onou spoustou mýtických bytostí. Ale to je jen drobnost.
Za mě to je knížka, kterou určitě doporučuji.
Studna přání Andrea Vojkůvková
Co jsme schopni podstoupit kvůli splnění přání? Tamila si nepřála nic víc, než se vdát za svou lásku Svatobora. Její matka pro ni ale naplánovala jinou budoucnost. Tamila se rozhodne projít Prokletým lesem, až do samotné Vesniny ... více