Obálka: 5*
Hlavní postava: 4,5*
Děj: 5*
Když napíše knihu o Itálii spisovatelka s česko-italským původem, je zaručené, že po jejím dočtení budete chtít sbalit kufr a okamžitě odletět na dovolenou. Nejinak se cítím po dočtení Teorie býka.
Kniha plná Itálie, italštiny, cestování, humoru a starostí s láskou, které jsou reálné a lehce uvěřitelné. Hlavní hrdinka žije v České republice, má doma na gauči typicky českého Pepíka (až na to, že je to Šourek) a jako mnohé z nás vlastně neví, že cesta k lásce vede přes sebelásku. Sama hrdinka přiznává, že není býkem, který jsi jde za svým, ale krávou. Musím přiznat, že občas mi svou naivitou, chováním a do jisté míry opovrhováním sebe sama opravdu jako kráva přišla. V závěru knihy jsem si ale uvědomila, že mnohdy se tak chová každá z nás, ale málokterá z nás si v závěru svého příběhu uvědomí, že musí dojít k razantní změně. Právě tento závěr zvládla hlavní hrdinka prostřednictvím pera spisovatelky bravurně, našla svou cestu a pochopila, že láska je silná, ale ne vždy může zůstat slepá.
Autorka do knihy vnesla humor, který mě opravdu bavil. Její popisy jídla mi vháněly sliny do úst. Sebekritika hlavní hrdinky, jako i její ironické poznámky mi byly velmi blízké a po dočtení knihy musím neustále přemýšlet, co z knihy je fikce a co do jisté míry reálný život autorky. Já si totiž tu kravku z knížky dost oblíbila a po dočtení mi bylo líto, že se s ní musím rozloučit, místo abychom zašly spolu na drink do italské restaurace.
Za mě bravurně zpracovaný příběh hledání lásky napříč státy, obohacený o notnou dávku humoru, který jsem si vychutnala. Nemůžu se dočkat další knihy autorky a už jen jeho název Hovkong mi slibuje, že se budu opět při čtení bavit.
Recenzovat knihu právě Magdi pro mě byla čest. Magdin profil sleduji delší dobu, díky jejím příspěvkům cestuji očima. Několikrát jsme si s Magdi vyměnily pár řádek a já stále žasnu, jak může být někdo krásný, vtipný, napsat tak skvělou knihu a být stále tak skromný, jako právě ona - a to neříkám kvůli těm italským úplatkům, které mi poslala.
Díky, že tě znám!
Celkové hodnocení: 5* z 5*

Šestadvacetiletá Elena se ocitá na životní křižovatce. Již dosáhla všeho, co do té doby považovala za důležité. Má hodného přítele, byt s terasou, značkovou kabelku a pár bot, ve kterých beztak nedojde ani za roh. Bohužel, ani vše... více
Komentáře (0)
bradovav také napsala