Super oddechovka

recenze

Obránce mimo hru (2024) 4 z 5 / bradovav
Obránce mimo hru

Další kniha, kde je hlavní hrdina hokejista. Zdá se mi to, nebo je jich teď kolem nás víc a víc? Chápu, je to tvrdší sport, mají břišáky a smrdí potem. Proč to ale nemůže být nějaký sportovec, jehož sportovní prostředí není obvyklé a mohlo by zaujmout? Co takhle kniha o šachistovi, plavci, kajakáři nebo o sumo zápasníkovi?

Hlavní hrdina této knihy je hokejista, narozdíl od sumo zápasníka má pekáč buchet na břiše a není to žádné ořezávátko, které by se bálo zasadit ránu. Trochu divné je, že v prvních kapitolách stále hodnotí vzhled svých spoluhráčů. Za toto ubírám v celkovém hodnocení, protože autorka se nechala unést svou fantazií a vsunula drsňákovi myšlenky těžko uvěřitelné.

Hlavní hrdinka je mladá žena, která se po smrti rodičů musí postarat o svého mladšího bratra. Má úchylku na chlapské ruce, paže, svaly a předloktí. Tímto je mi strašně sympatická, protože já si u chlapa také všímám nejprve rukou a jsem ráda, že má konečně nějaká postava stejnou úchylku.

Nečekaně právě mladší bratr Noah je pojítko mezi hlavními postavami. Po eskapádách se on stane jeho trenérem a ona se s ním sblíží a oba se zamilují. Právě postava Noaha je mojí úplně nejoblíbenější z celé knihy. Je vtipný, skromný a talentovaný.

Nejde o náročné čtení, ale lehké čtení na jeden, maximálně dva dny, které vás bude bavit, těšit a lákat ke čtení. Na léto ideální kniha k vodě.


Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Mitch je pořádně ostrý hokejový obránce, který prostě nedokáže udržet svou vznětlivost na uzdě. A to vede k zákazu hry na patnáct zápasů NHL. Jako by to nestačilo, musí dočasně zaskočit za trenéra juniorů. Hned při prvním tréninku... více


Komentáře (0)

Přidat komentář