Supervýtah do duchovních sfér a spirituality

recenze

In deos, aneb skutečný horor (2021) 5 z 5 / ZbynekKonvicka
In deos, aneb skutečný horor

Pokud se věnujete trochu sami sobě a duchovní cestě, tak vám kniha slibuje jízdu, jakou jste možná dosud nezažili, to mi věřte. Podtitul tam není také jen tak pro legraci nebo z marketinových účelů. To, poznáte sami, jeslti se do četby pustíte. Jestli vás na stránkách knih dokáže třeba Mistr Stephen King vyděsit k smrti, tak vězte, že na stránkách IN DEOS, pokud se do knihy skutečně ponoříte, budete prožívat všechny možné emoce, které ale strachem či děsem z neznámého či nepoznaného rozhodně nebudou končit. Záleží také na vašem naladění a otevřenosti tomu, co nás přesahuje.
Knihu jsem zhlt za tři večery. Začátek sice pojednává o dost dramatickém partnerském vztahu a moc nenapovídá tomu, co se děje dále... Ovšem pak je to tedy horská dráha. Po knize Psychologie souhlasu od samého autora snad ještě hutnější filozoficko-duchovní text, při němž má vaše představivost a imaginace co dělat, aby stíhala autorovu peru a myšlenkám. Pjér se tu dostává totiž do sfér, levelů či úrovní, o nichž většina lidí nebude mít šajn dle mého, a bude se snažit pochopit a uchopit často těžko sdělitelné a představitelné - samu podstatu Boha a božství. Přesto se Pjérův vhled do této sféry zdá velmi projasněný a srozumitelný, i když to dá při četbě zabrat a nutí vás to hodně se zastavovat, nechat ho na sebe působit a doslova se do něj ponořit. Tady nic neuspěcháte, pokud chcete mít z četby požitek a vlastní aha efekty. Možná to je pouze můj dojem, ale tak, jak jsem text vnímal, tak se dostává do takových sfér, že převyšuje, obohacuje a dává dost jinou perspektivu na Boha a božství, daleko hlubší než je zkušenost či možnost mnohých z nás smrtelníků. Zároveň ale svým způsobem uklidňuje, ale může leckoho i zneklidňovat - dle každého osobní zkušenosti. Každopádně je tato kniha supervýtahem do vysokých pater spirituality či duchovních rovin, kde jste už jen a jen sami za sebe.


In deos, aneb skutečný horor In deos, aneb skutečný horor Pjér la Šé'z (p)

Nevím už ani jak je to dlouho, co jsem pocítil nutkání napsat knihu o vztazích mezi Božstvím a lidstvím. Jistě v tom velmi silnou roli sehrály moje zkušenosti s Pavlem Černým, který se u mne sice zhruba před nějakými patnácti dv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář