Svět, kde odvaha znamená přežít

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 4 z 5 / zuzi.cte
Čtvrté křídlo

Můj názor:
Literární senzace, o které každý mluví, každý ji chce přečíst a každý ji chce mít doma. Přiznám se, byla jsem zvědavá Proč? Ano, kniha je velice čtivá, dobře napsaná, napínavá, příběh dobře vymyšlený, popisovat autorka opravdu umí, ale. Něco mi tam trošičku narušovalo tu dokonalost. A to, některé věci byly předvídatelné a některé mi byly povědomé z jiných knížek, takové Déjà vu.

Recenze:
Čtvrté křídlo je knihou, která si získala pozornost fanoušků fantasy po celém světě. Rebecca Yarros zde představuje svět plný nebezpečí, intrik a emocí, který čtenáře okamžitě vtáhne a nepustí.

Příběh nás zavádí do akademie, kde se ti nejodvážnější jedinci připravují na osud, který není pro slabé. Autorka zde dovedně propojuje akci, dobrodružství i romantiku, a to způsobem, který působí svěže a strhujícím dojmem. Svět draků, bojů a nebezpečných rozhodnutí je vykreslen s pečlivostí, která vás donutí ponořit se do každého detailu.

Jedním z největších taháků knihy jsou její postavy. Každá z nich má svou jedinečnou osobnost a motivaci, díky čemuž působí autenticky a snadno si k nim vytvoříte vztah. Hlavní hrdinka je silná, ale zároveň zranitelná, což ji činí uvěřitelnou a snadno s ní budete soucítit. Yarros navíc dokáže mistrně pracovat s emocemi – chvílemi budete napjatí, dojatí, a možná i překvapeni zvraty, které příběh nabízí.

Jazyk knihy je svižný a čtivý, což spolu s promyšleným světem a poutavou zápletkou dělá z Čtvrtého křídla ideální čtení pro milovníky fantasy i romantiky. I když je kniha zaměřena na mladší dospělé čtenáře, její zpracování osloví i starší publikum.

Čtvrté křídlo je příběhem, který nejen baví, ale zároveň vás přiměje přemýšlet o odvaze, přátelství a překonávání vlastních limitů. Pokud hledáte knihu, která vám nabídne unikátní zážitek, rozhodně stojí za to ji zařadit na svůj seznam.

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, jí však nařídí, aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou ... více

Komentáře (0)