Tajné spolky

recenze

Případ Amelia (2014) 3 z 5 / bradovav
Případ Amelia

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 3,5*
Děj: 4*

Štafeta od @renulka16

Na střední škole umírá pádem ze střechy mladičká Amélia. Premiantka, která nikdy neměla žádné problémy ve škole, ani ve vztazích.

Co se stalo? Šlo o sebevraždu? Nebo o vraždu? Po stopách toho, co se opravdu stalo se vydá její matka, která ji kvůli své práci právničky zanedbávala a často nechávala samotnou.

Příběh je založen na v Americe oblíbených školních spolcích - všichni známe často zmiňované spolky alfa, beta a tak dále. V této knize jsou tyto skupiny studentů pojaty jiným způsobem. Jde o tajné spolky, které sami oslovují své potenciální nové členy a dávají jim různé tajné úkoly, které musí splnit, aby se mohli stát členy.

Kniha pojednává o praktikách těchto tajných spolků, o šikaně a prvních milostných problémech teenagerů. Zároveň nám ale kromě nemorálního jednání studentů servíruje i ty ze strany dospělých.

V knize se prolínají pohledy studentů s pohledy dospělých, což nám umožňuje dostat se více do hloubky. Závěr knihy mě překvapil, nečekala sem ho.

Já mám ráda příběhy, kdy se na začátku ukáže konec příběhu a postupně se odkrývají důvody, které k němu vedly. Jak to máte vy? Chcete se ke konci propracovat a být napnutí, jak příběh skončí, nebo vás baví poodhalovat souvislosti zpětně?

Celkové hodnocení: 3,75 z 5*


Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Jeden z nejočekávanějších debutů loňského roku, který kritika přirovnává ke Zmizelé Gillian Flynnové. Ten den má Kate svou patnáctiletou dceru po vyučování vyzvednout. Když však (se zpožděním, jako obvykle) ke škole dorazí, je na ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář