Druhá kniha ze série Andyho Maslena nás přivádí na anglický venkov, kde se na panství Alverchalke najde v jezevčí noře tělo, jež někdo pečlivě rozřezal na spoustu kusů. Zdálo by se, že má vyšetřovatel detektiv Ford o práci postaráno, ale autor nás nešetří a je objeveno další tělo.
Tentokrát jej vyloví místní rybář z řeky.
Ford a jeho kolegyně Hannah se pouští do rozplétání záhady, v níž je hlavním cílem nejprve prokázat zda tato úmrtí, které spojuje rozsáhlé panství, mají spojitost.
Identifikace zemřelých velkým problémem nebude, ale podezřelých s pádným motivem ublížit máme hned několik.
Autor nás v mezičase seznamuje s dalšími linkami příběhu.
Fordovým vlastním traumatem ze ztráty ženy, která zahynula za tragických a poněkud zvláštních okolnosti.
Vztah detektiva s jeho dospívajícím synem a snahu korigovat jej a nebránit mladému muži v dospívaní jeho vlastní cestou.
Rodina prvního zemřelého, která plní v místní komunitě roli těch špatných chlápků, to Fordovi, na nějž v průběhu vyšetřování "tlačí", taky příliš neulehčuje.
Ustojí Ford jejich špinavé praktiky a vyhrožování vzetím práva do svých rukou.
Je za tím vším početná rodina místní šlechty vlastnící rozsáhlé pozemky, které byly svědkem těch hrůzných činů ?
Jak s tím vším zatočí moderní technologie?
Děj je skvěle vypointován, i když vraha jsem odhadla relativně brzy.
Knížka je jako dělaná pro deštivý víkend se šálkem anglického čaje.
Temné dědictví Andy Maslen
Jaké tajemství ukrývá rodina aristokratů? Druhý případ detektiva Forda. V idylické venkovské krajině u britského Salisbury jsou nalezeny kusy lidských ostatků. Krátce nato vyloví místní sedlák z nádrže na pastvině utopené tělo. Ob... více