Thriller, který vám nedá spát

recenze

Mizející dívky (2020) 5 z 5 / zuzi.cte
Mizející dívky

Kniha Mizející dívky od autorky Lisy Reganové je strhující detektivní thriller, který si získá fanoušky napětí od první strany a nepustí je až do posledních řádků. Hlavní postavou příběhu je detektivka Josie Quinnová, která se ocitá před případem, jenž otřese jejími profesními i osobními hranicemi.

Quinnová je zkušená a odhodlaná vyšetřovatelka, která je známá svou neoblomnou povahou a vůli dostat se k pravdě za každou cenu. Když v jejím malém městě zmizí mladá dívka, případ se rychle zamotává do složité sítě tajemství, klamů a nebezpečných odhalení. Autorka představuje nejen silnou hlavní hrdinku, ale i komplexní vedlejší postavy, které přidávají příběhu hloubku.

Reganová exceluje ve vytváření napětí a budování atmosféry, která je temná a plná zvratů. Její popisy prostředí jsou realistické a vtahují čtenáře přímo do děje. Vyprávění má svižné tempo, každá kapitola končí napínavě, což nutí čtenáře pokračovat ve čtení.

Zápletka knihy je plná překvapivých zvratů a momentů, které čtenáře nechávají na pochybách, komu mohou věřit. Autorka citlivě pracuje s motivy ztráty, viny a hledání spravedlnosti. Detaily případu jsou promyšlené do posledních chvil a nechybí prostor pro hlubší pochopení motivů jednotlivých postav.

Lisa Reganová svou knihou Mizející dívky přináší čtenářům napínavé, mrazivé a emočně nabité čtení, které je dokonalým příkladem toho, proč jsou detektivní thrillery tolik oblíbené. Kniha je ideální volbou pro ty, kteří milují propracované příběhy se silnými postavami a nečekanými zápletkami.

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat. Tato nebohá, zatím beze... více

Komentáře (0)