Trnitá kletba

recenze

Trnitá kletba (2023) 3 z 5 / KayleighN
Trnitá kletba

V první řadě bych chtěla poděkovat @humbook a @humbook_blogeri za možnost zrecenzovat knihu v rámci spolupráce. Obálce jsem zkrátka nemohla odolat.

S první třetinou knihy jsem se poměrně trápila. Neuměla jsem se začíst a nebylo to pro mě nijak zvlášť poutavé. Nicméně jsme se alespoň dozvěděli, jak to vlastně ve světě funguje s magií a s rostlinama. To bylo opravdu kouzelné. Nic podobného jsem asi nečetla, takže za to velký palec nahoru. Velmi dobře se zde pracovalo nejen s magií, ale i s hierarchií ve společnosti a světem jako takovým.

Zmiňovaný cizí jazyk, který se zde vyskytuje, jak jste se určitě dočetli jinde, je fakt suprovní. Bavilo mně to a bylo to zajímavé spestření. Kéž bych však věděla, že byl vzadu slovník.

Poprosím teď velký potlesk. Hlavní hrdinka je nemehlo a baculka. To je v dnešních knihách jako sněhová vločka v létě, ne? Opravdu mě popis hrdinky překvapil, protože se s tím často nesetkávám, nicméně to bylo příjemné překvapení.

Jako celek bych tuto knihu zhodnotila jako oddechové čtení s pomalým rozjezdem, ale o to lepším navázáním. Pojďme podpořit české autory.
#spoluprace

Trnitá kletba Trnitá kletba Anežka Kočová

Když bohyně Flora umožnila obyvatelům Plantae pěstovat a ovládat rostliny pouhou silou vůle, bylo to pro ně požehnání. Teď ale příroda začala chřadnout. Voda se vytrácí, lesy mizí, půda přestává plodit. A boj mezi provinciemi se z... více

Komentáře (0)