Trochu matoucí název...

recenze

Bůh na ulici (2022) 3 z 5 / premysleepX
Bůh na ulici

Při prvním otevření knihy jsem čekal něco jiného, autor píše v podstatě o utrpení, radostech a svárech na ulicích Osla a Kodaně, kde dobrovolně podstoupil chudobu a život pouze v době mimo zimní období, respektive přežívání na ulici bez přístřeší, vystavený všem nástrahám v podobě dalších s opravdovým osudem, narkomanů, alkoholiků, obyčejných i neobyčejných občanů, zdravotníků, armády spásy, dobrovolníků, ale i policie, strážních služeb i věcných tuláků.
Myšlenka stát se dobrovolně bezdomovcem, nebo-li jak autor píše "člověkem mimo", byla jistě zajímavá, nicméně styl psaní je plný vulgarismů, což mě několikrát od četby dalších stran odradilo na delší dobu. V knize jsou zajímavé osudy lidí s nimiž se za ta období pobytu na ulicích setkal. Navzdory tomu, že je kniha poměrně tenká, četl jsem ji s přestávkami téměř rok.


Bůh na ulici Bůh na ulici Ole Martin Holte

Norský františkán Ole Martin se rozhodl opustit klášter a strávit padesát dní rozprostřených do tří let jako bezdomovec na ulicích Osla a Kodaně. Jeho zážitky přinášejí pohled na život na okraji společnosti, který si běžný člověk ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář