V příštím životě
recenze
V příštím životě (2024) / ester2jwI„Tak proč sis nechal vytetovat kříž?"
„To není křesťanský Kříž, " povzdechl si. Jsou to překřížené linky. Můžeš si zatím představit, co chceš. Dualitu, křižovatku, boj nebo jenom cool minimalistický design."
„Co to znamená pro tebe?
Pokrčil ramenem. „Co zrovna potřebuju.
Když jsem se z knihou poprvé setkala, už mě zaujala. Přidala jsem ji na můj nekonečný tbr list s tichým vědomím, že se k ní nikdy nedostanu. Pak jsem viděla autorku naživo na světě knihy... No teď mám knihu přečtenou a píšu o ní velmi kladnou recenzi, takže si ji přečtěte také! (tu knihu i recenzi samozřejmě, heee)
Tahle kniha mě chytila a nepusrila. Totálně mě vcucla, jako v poslední době žádná.
Velmi citlivě probírá téma panických / úzkostných atak. Potkaji se tam dvě osoby, které je zažívají a spolu se podporují. Pozn. Jméno Galagher je jako ulité pro psychologa, prove me wrong.
Ukazuje, že nikdy na své boje nejsme sami. Nejen na psychické boje. Třeba i v rodině. William to pochopitelně s rozvedenými rodiči neměl jednoduché, ale to nakonec ani Millie se svým kompletním nejbližším kruhem.
Kniha mi přijde jedinečná, neboť mi vlastně všechny postavy byly v nějakou dobu nesympatické, ovšem zároveň jsem všem přála šťastný konec.
Druhý díl určitě přečtu, jsem ráda, že konec nebyl prvoplánový a v 2. Díle dostaneme další character development. Osobně mě nejvíc zajímá vývoj Alexe a rodinných vazeb.
Pozn. 2 čtěte, pokud se vám líbila Křídla vážky od Michaely Dopitové.
O tomto příběhu bych zvládla mluvit ještě dlouho, ale ještě chci poznamenat, že na contempo byl napínavý. Opravdu nabitý, vyprávěný 3. osobou - tak nahlédneme do různých úhlů pohledu atd. Atd.
O obálce už se rozpovídávat nebudu, protože všichni vidíte, jaká je krásná. (děkala ji sama autorka!)
Spoilerky miniaturní
Jedinou výtku mám k pár nelogickým nesrovnalostem, ale když si nepamatuju ani na jaké byly straně, byly důležité asi jako plivnutí do moře.
Také chápu, že přespání u Cherisových kvůli rozbitému topení bylo pro děj důležité, ale vážně musel spát zrovna tam? A na co má Will doma ten krb, který je apparently velmi funkční, huh?
KONEC SPOILERŮ
Doufám, že jsou mé výtky brány s rezervou, jsou to jen mé postřehya kniha se mi mooc mooc líbílaa (ještě aby ne, tohle je má nejdelší recenze). Věřím, že by se v ní mohlo hodně lidí najít. A mým malým snem by bylo třeba zkusit s 2. dílem betačtenářství??
4,5/5
V příštím životě Monika Bittnerová
Zamilovaný příběh dvou dospívajících lidí, kteří se potýkají se svými démony z minulosti a pocity úzkosti z budoucnosti Millie má navenek dokonalý život. Je v maturitním ročníku, má dobré známky, kompletní rodinu a úspěšného ... více