Zahrada mrtvých duší

Kdybych nejela na knižní pobyt s @hlavaplnaknih tato kniha by mi pravděpodobně unikla a musím přiznat, že by mi to bylo moc líto.

Lukáš mě totiž ve své knize dokázal upoutat od první stránky. Příběh, který byl postupně odkrýván mě zajímal, přemýšlela jsem o něm i mimo čtení a stále dumala, jestli si zápletku myslím správně nebo jestli to vše je jen jeden velký blud.

Rodinné neštěstí naservírované skrze vyprávění tří postav - otce, dcery a syna. V knize mi chyběl pohled matky, kterou zpětně nedokážu omluvit, ani ji politovat. Vlastně mě tato postava dost rozčilovala už v počátku čtení.

Kniha obsahuje jednu drsnější scénu. Za mě v té knize prostě musí být, aby přidala surovosti na poselství, které kniha zanechává.

Za mě šlo o úplně jiné čtení, než které obvykle vyhledávám, ale svým silným příběhem se zařadilo mezi ty, na které delší dobu nezapomenu. Lukáše si píšu na seznam a doufám, že brzy si přečtu další jeho dílo a že na to nebude potřeba ani ta pandemie.

Celkové hodnocení: 5* z 5*

Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Příběh rodinného tajemství, jež mělo zůstat pohřbeno. Markovým světem se po náhlé smrti otce rozprostře nicota. Podivný vzkaz jako ze záhrobí ovšem mladého malíře vytrhne z letargie: vypadá to, že pouze jeho sestra Šárka, ktero... více

Komentáře (0)