VILA V ITÁLII

recenze

Vila v Itálii (2024) 3 z 5 / Knižní střípky
Vila v Itálii

117/2024
VILA V ITÁLII 11.díl
JULIE CAPLIN
Poslech přes @audioteka_czsk
Nakl. COSMPOLIS
Rok vydání 2024
336 stran
Celkem 10h 33min
3,5*/5

Mladá umělkyně Lia vždy toužila po návštěvě Itálie. Konečně se jí tento sen splnil, za okolností však poněkud jiných, než by ji vůbec kdy napadlo.

Zjistí, že jejím biologickým otcem je slavný italský herec Ernesto. Po tomto šoku se rozhodne svého otce poznat. Nebude to úplně jednoduché, jelikož jeho nevlastní syn a zároveň manažer Raphael brání soukromí svého nevlastního otce jako lev a vůči Lie je ze začátku velice podezíravý.

Myslím si, že nic víc vědět nepotřebujete, asi je vám jasné, jak to dopadne. Zároveň však musím říci, že po předešlém dílu, který mě hodně zklamal (VINICE VE FRANCII), toto byla zase fajn Caplinovka.

Pokud se chystáte letos v létě někam k moři, ideálně samozřejmě do Itálie, přibalte si ji do kufru, myslím si, že na válení se na pláži to bude úplně ideální čtení.

Já střídala klasickou četbu s poslechem audioknihy v podání Veroniky Lazorčákové a obojí mohu doporučit. Audiokniha snad ještě více přenesla tu správnou italskou atmosféru, poslech byl opravdu výborný.

Mám radost, že autorka tentokrát do hlavní role zvolila úspěšnou mladou ženu, ne žádnou ufňukanou trosku, trochu ozvláštnila dějovou linku a bylo to opravdu velmi příjemné čtení.

Itálií, mořem a obzvláště italským jídlem to úplně vonělo, sliny se mi sbíhaly hnedle několikrát. Lia byla velmi příjemná mladá žena, Raphael byl sice ze začátku na ránu, ale dalo se to pochopit vzhledem k jeho ochranářským pudům vůči své rodině.

Hezky zakomponována zde byla i snaha hlavní hrdinky vyrovnat se s novou životní událostí - když v dospělém věku zjistíte, že váš otec není váš otec, rozhodně to s vámi musí otřást.

Po předchozím zklamání jsem se trošku bála, ale za ty roky už je to taková tradice, takže jsem šla i do dalšího dílu a musím říci, že nelituji.


Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji... více


Komentáře (0)

Přidat komentář