Vlku zaslíbená

vlku zalíbená
autor: Hannah Whitten
žánr: ya fantasy

Nei je prvorozená - to znamená, že bude vládnout království.
Reda je druhorozená - to znamená, že bude obětována Vlkovi.
před mnoha staletími uvěznil Divý les pět bohů. o Divém lese a Vlkovi v něm žijícím se tradují děsivé pověsti, ale jedna je však pravdivá: po celá staletí se obětovává Druhorozená Vlkovi, který pak má vrátit bohy na svět, ale místo toho zabije oběti mu vydané. a minimálně jedna lže: Vlk není zrůda, ale muž. a snaží se zabránit, aby Les pohltil další Druhorozenou.

hodnocení: 1*
knížku jsem četla v rámci společného čtení s moniska_rada_cte, knizni.magorky.cz, kafe.kniha.a.kolacek, anicka9981 a dalšími. v našem společném chatu se vyskytovaly různé názory, ty mé byly však stále kladné . příběh mě naprosto nadchl, celý nápad byl geniální. zpracování Divého lesa mě strašně bavilo, stejně tak legenda, která se k němu váže. postava Redarys byla skvělá, ani na chvíli mě neštvala. o Vlkovi ani nebudu začínat, to by bylo nadlouhobyl fakt naprosto skvělý. kromě děje v Divém lese se tu vyskytují také Valleydijské mezihry, které se v naší skupince nesetkaly s nadšením, ale za mě byly skvělé. je skvěle popsané, co všechno dovede trápení způsobit. a je super popsaná změna na stranu temna.. co se konce týče, musela přijít nějaká akce, to je jasné. moc se mi nelíbilo jak to skončilo; jako skončilo to hezky (jak pro koho tedy), ale já jsem chtěla tak sladký šťastný konec, že to není možné, takže tak to samozřejmě nebylo. tuto knížku bych vážně doporučila, v originále jsou dva díly, tak třeba se dostane dvojka i k nám. jsem zvědavá co přinese, protože to, co se stalo na konci mi přijde těžko uchopitelné uvidíme

fotku knihy s tematickou hudbou najdete spolu s dalšími recenzemi na instagramovém profilu _ctenarka_

Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

Reda je první Druhorozená dcera po několika staletích, takže její život má jediný účel: má posloužit jako oběť Vlkovi z Lesa – v naději, že ten světu navrátí bohy, které uvěznil. Redě se téměř uleví, když odchází. Sužuje ji neb... více

Komentáře (0)