Výlety, které nadchnou děti i rodiče
recenze
Hravý průvodce Českem I. (2022) / Lea47HRAVÝ PRŮVODCE ČESKEM I.
Autorka Iva Petřinová pracuje jako průvodkyně a zaměřuje se na tematické vycházky pro děti. Hravý průvodce Prahou se stal bestsellerem a Hravý průvodce Českem potěší všechny autorčiny fanoušky. Není tajemství, že se chystá i druhý díl. Obě publikace ilustroval Vojtěch Šeda. Průvodce Prahou získala ocenění Zlatá stuha 2020 za Nejlepší ilustrace k populárně naučné knize.
Jako první mě zaujalo, že v průvodcích nejsou žádné fotografie, vše jsou ilustrace. Což není u českých průvodců zcela běžné. Průvodce Českem má 24 kapitol, rozdělených dle 14 částí naší země. Stačí si najít oblast, kde se právě zdržujete a pak už jen nejrychlejší cestu do vytipované oblasti v daném kraji.
Autorka vybrala nejzajímavější místa v republice tak, aby výlety bavili rodiče i děti. Každá kapitola začíná zakreslením místa do mapy, což je pro průvodce naprosto zásadní. Po krátkém úvodu je představena trasa, která je většinou 2-15 km dlouhá. Někdy zpestřena plavbou či například jízdou na koloběžce. Poté společně s autorkou trasu procházíme, všímáme si zajímavostí, pročítáme pověsti, plníme úkoly a zodpovídáme otázky. Představte si, jako byste šli danou trasu s průvodcem, který vás poutavým výkladem krajinou provází. Do toho testuje vaši pozornost a upozorňuje na zajímavé detaily.
Pokud si v knize najdete oblast, kterou dobře znáte, zaručeně v kapitole vyčtete informace, které vám doposud nebyly známé.
Pro děti od 6 let
Hravý průvodce Českem I. Iva Petřinová
24 jedinečně ilustrovaných výletů od autorů oceněného bestselleru Hravý průvodce Prahou. Čekají vás prázdniny nebo volný víkend? Tak nazujte toulavé boty a objevujte spolu se svými dětmi krásy naší vlasti! S tímto hravým průvod... více