VZDEJ SE MI A JÁ TĚ CHYTÍM - Vzdej se mi | recenze | Databáze knih

VZDEJ SE MI A JÁ TĚ CHYTÍM

recenze

Vzdej se mi (2015) 4 z 5 / Kris13262
Vzdej se mi

Roxy a Reece, dva zdánlivě obyčejní lidé, kteří se spolu před 11 měsící vyspali. Aspoň tak se to podle Reece stalo, Roxy o tom, ale ví své, jenže podívat se člověku, po kterém toužila už od svých 15 let do očí a říct: ,,Lhala jsem ti, protože jsem nedokázala snést výraz lítosti v tvých očích."
To prostě a jednoduše NEJDE. Roxy tedy zvolila jinou metodu, radši se vzájemně vyhýbali než, aby se člověku, který nesnáší lži, doopravdy přiznala. To vše se má, ale změnit, nejenže se u Roxy v bytě něco děje, děje se jí něco i v srdci, hlavně když jí Reece zase začne plést hlavu.

Roxy má zmatek naprosto ve všem, jakoby nestačilo, že se s ní chce Reece zase začít bavit, ještě se stav jejího nejlepšího kamaráda z dětství, který je v nemocnici stále zhoršuje, Roxy za jeho dávné zranění hlavy stále cítí odpovědnost, možná, že nehodila kámen, který Charlieho (kamarád z dětství) připravil o normální život, ale viní se za to stále. U ní v bytě se začínají dít divné věci, jsou to sice malichernosti, který by někdo snadno přehlédl, ale je to přeci celkem děsivé, no ne?

Reece se snaží zalepit vztah s Roxy, jenže měli nědy nějaký? Samozřejmě, že ji měl a stále má rád, ale parádně si to podělal před 11 měsíci. V srdci žije s vinou, že si s Roxy v opilosti užil a zároveň s nadějí, že ji získá zpět. Doufá v to. Ovšem, když mu Roxy jednoho rána, kdy spolu opět strávili noc, oznámí, že spolu před všemi těmi měsíci nespali, nevěří Reece vlastním uším, je mu jasný, že musí pryč jinak by se jejich vztah ještě více zkomplikoval. Roxy mu sice neodepíše, ale i tak je odhodlaný být s ní.

Roxy trpí čím dál víc a nemůže sama sobě odpustit nic co kdy udělala/skoro udělala. nemůže si ještě dovolit ztratit Reece, ale věděla, že mu to říct musela...

Tahle kniha byla za poslední dny ta nejlepší YA, kterou jsem si přečetla. Myslím, že byla nejlepší z celé série. Byla tam láska, zápletka, okořenění v podobě divných věcí u Roxy v bytě i smutné části, které jsem s Roxy i Reecem prožívala. Myslím, že nemusím říkat, že kniha končí jako každá jiná romantická kniha od této spisovatelky, ať už pod pseudonymem, tak pod jménem.
Hvězdička dolů? Nelíbí se mi ta obálka a celkově vzhled knihy a je mi líto, že kniha nebyla aspoň trochu více dochucena pohledem a vyprávěním Reece.

Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

Neobyčejná servírka se zvláštním vkusem na trička Roxy a policejní důstojník Reece Anders spolu před jedenácti měsíci strávili noc. Ona je do něj zamilovaná už od patnácti a on si přeje, aby k té společné noci nikdy nedošlo. Roxy ... více

Komentáře (0)