Začátek po konci - smrtka Ellie

recenze

Začátek po konci (2021) 2 z 5 / IrmgardRiviere
Začátek po konci

Ellie dostává druhou šanci po smrti - může se stát smrtkou. Aby se jí však mohla stát, musí porazit ostatní kandidáty a zvládnout spoustu překážek.
●○●
Podle recenzí co jsem četla, jsem čekala naprostou bombu, všichni hodnotili v podstatě pěti hvězdami.
Mně se kniha sice líbila, ale až tak úžasná mi nepřišla. Ne, že by byla špatná, ale nebyla ani až tak dobrá.

Nápad je zajímavý a celý ten příběh obecně mě bavil - je čtivý a v ničem se zbytečně dlouho nenimrá. Celé je to nabyté akcí.

Kniha je členěna do krátkých kapitol, na které jsem si ze začátku musela zvyknout, ale pak už mi vlastně vyhovovaly.

Hlavní hrdinka mi byla taky docela sympatická. Co se týče ostatních postav, tak se to hodně měnilo na základě různých situacích.

Při čtení jsem se fakt hodně nasmála a když byl nějaký problém, nervovala jsem se, jak to dopadne.

ᴛᴀᴋ ᴘʀᴏč ᴢ ᴛéʜʟᴇ ᴋɴɪʜʏ ɴᴇᴊsᴇᴍ úᴘʟɴě ᴏᴅᴠᴀřᴇɴá?

Já nevím, přijde mi, že to bylo hodně jednoduché.

Postavy měnily svoje chování bez nějaké postupné proměny. Prostě v jedné chvíli se chovaly tak, a v další kapitole úplně obrátily.

Romantickou linku odhadnete prakticky od začátku - což by nevadilo. Na jednu stranu to mezi hrdiny sice jiskřilo hned, ale nepřišlo mi, že by v tom v dané chvíli mohlo být něco víc. Čekala jsem tedy postupný vývoj vztahu, jenže místo toho skončil první velký problém, a od hrdiny se dozvíte, jak hrdinku hrozně moc od začátku miloval. Přijde mi to uspěchané.

Text obsahuje docela dost překlepů/chyb, některé věty jsou fakt hodně krkolomné, musela jsem to přečíst několikrát, abych pochopila, jak to bylo myšleno.
●○●
Pokračování si určitě přečtu, zajímá mě další vývoj. Ale jak říkám, nečekejte žádný poklad. Je to taková průměrně dobrá kniha, která nenadchne a neurazí. Osobně bych řekla, že to má takový wattpad vibe (což rozhodně nemá být urážka).

Začátek po konci Začátek po konci Jana Jordanová

Ellie zemřela, ale dostala druhou šanci. Může se stát smrtkou, pokud porazí třináct kandidátů, kteří dostali stejnou nabídku. Musí se vypořádat s neznámým světem, zradou, která ji málem stojí její druhý život, a s děsivým vladařem... více

Komentáře (0)