215/2024
NITA PROSE
Nakl. KALIBR
Rok vydání 2024
144 stran
Tak jsem si dala tuto jednohubečku, malinkou a roztomilou na pohled, označovanou jako 2,5. díl ze série o pokojské Molly.
Minulý měsíc jsem četla druhý díl TAJEMNÝ HOST, oproti němu jsme se posunuli v čase o cca rok a máme zde pár dní před Vánoci. A naše hlavní pokojská Molly začíná mít podezření, že její milovaný přítel Juan Manuel má nějaké tajemství a nejedná s ní čestně. Toto podezření naši Molly velmi vykolejí, s jejím vnímáním světa ovlivněné Aspergerovým syndromem, je pro ni tato situace velice náročná.
No, když nebudete nic očekávat a budete si to chtít přečíst pouze proto, že je to součástí série, kterou čtete rádi, tak oukej. Hlavně nečekejte žádný další detektivní případ, zde nic takového není.
Je to hodně o vzpomínání Molly na svou milovanou babičku a na to, jaké bývaly jejich vánoční svátky ovlivněné tím, že vždy měly hluboko do kapsy, ale i přesto to jsou vzpomínky krásné a laskavé.
Zároveň sledujeme, jak se na svátky připravuje náš mladý pár, jak i oni dokážou z mála vykouzlit strašně moc, zde se dá najít určité poselství a připomenutí si toho, že nemusíme být zahrnuti drahými dary a luxusní vánoční výzdobou doma, že hlavní je, když se lidi mají rádi a jsou spolu.
Miluji vánoční knížky, přečetla jsem jich již mraky za svůj život, a byť mám knihy o Molly ráda, musím uznat, že to bylo opravdu slaboučké. Být to samostatným příběhem a ne součástí série, byla bych asi zklamanější ještě více. Takto jsem aspoň ráda, že jsem zase byla chvíli s mými oblíbenými hrdiny a navíc v čase vánočním, to bylo hezké.
Doporučuji tedy srazit očekávání na minimum, nečekat žádnou detektivku jako u předchozích dvou dílů a brát to jako takový krátký výlet do života naší staré známé pokojské. A pokud tuto sérii vůbec nečtete, vemte si radši jinou vánoční.
(PROSINEC 2024)
Záhada se jmelím Nita Prose
Milý, hřejivý a kouzelný příběh o pravém duchu Vánoc, který nám připomíná, že láska je tou největší záhadou ze všech. Pokojská Molly Grayová vždycky zbožňovala Vánoce. Když byla malá, její milovaná babička je pokaždé dokázala uděl... více