Zakázaná láska at its finest
recenze
Překvapivý následník (2024) / cotaholkacteKdyž jste jedenáctý v pořadí na panovníka Velké Británie, nějak nepředpokládáte, že z Vás někdy bude král. Pak ale přijdou nečekané události a skandály a najednou se stěhujete do Buckinghamského paláce. Callum Prescot se musí vyrovnat s náhlým následnictvím britského trůnu, obrovskou pozorností médií, a dokonce i nenávistí některých občanů, kteří nechtějí na trůnu polovičního Američana. Hlavně si situaci ještě více nezkomplikovat – třeba se nezamilovat do britského premiéra Olivera Hartnella.
Mockrát děkuji za zaslání knihy k recenzi @humbook @humbookblogeri #humbookblogeri
Dokonalá oddechovka se sympatickými hlavními postavami a svižnými dialogy. V knize se střídají kapitoly z pohledu Calluma a pohledu Olivera a to mě vždycky moc baví.
Pokud máte rádi trope zakázané lásky, tak si pošmáknete. Nedokážu si představit jiný více kontroverzní vztah, než vztah budoucího panovníka a premiéra Velké Británie. Takže děj byl zasazený na jedničku a jako bonus můžeme brát, že se dozvíme ale i spár zajímavostí o britské monarchii, politice a historii.
Kluci mezi sebou měli skvělou chemii a klapalo jim to. Jejich humor byl občas trochu na úrovni pubertálních mladíků, což ještě možná u Calluma, kterému bylo dvacet pět a do té doby si žil bezstarostný život v Kalifornii, můžeme si pochopit, ale u téměř čtyřicetiletého rozvedeného premiéra Velké Británie to bylo místy trochu moc.
Na konci knihy se koná samozřejmě obrovský happy end, který Vám zlepší náladu.
Knížka Vás asi intelektuálně nijak nepovznese, ale čte se opravdu rychle a dobře, je to milé a hrozně odpočinkové. Dávám (slabší) 4*/5* a můžu doporučit.
Překvapivý následník Jax Calder
Co se stane, když se princ z Walesu zamiluje do britského premiéra? Zakázaný románek plný humoru a zvratů. Kvůli skandálnímu chování příbuzných jsem se ze dne na den stal britským následníkem číslo jedna. Královský život však nen... více