Zamilovala sem si tento příběh

recenze

Cesta na vrchol (2022) 5 z 5 / bradovav
Cesta na vrchol

Cesta na vrchol - @ewelina_dobosz_
***************************************
Moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih za možnost knihu zrecenzovat i za milý vzkaz.

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*

Dnes začnu neobvykle hodnocením obálky. Dávám vysoké hodnocení, protože tyto barvy jsou mými oblíbenými a jsem tak zaujatá Zlehčuji to, miluju obálky, které jsou buď jednoduché a hrají si s barvami (například knihy od Mony Kasten) nebo naopak obálky, které absolutně zachycují hlavní myšlenku knihy. A to je zde splněno.

Kniha pojednává o mladé ženě, která má před svatbou s velmi úspěšným spoluzakladatelem jejich vlastní společnosti.

Může se to zdát idylické, ale rozhodně se nejedná o klasické lovestory. Jednoho dne totiž do jejich firmy přijdou žádat o financování muži s vášní pro horolezectví, kterou s nimi právě hlavní hrdinka sdílí. Ta, dlouhodobě nešťastná se rozhodne projekt financovat za podmínky, že se expedice na nejvyšší horu světa přidá.

Kniha se následně zaměřuje na dvě roviny. Ta první řeší vztah hlavních hrdinů, jejich minulosti a to, jak je ovlivňují v současnosti. Jde o vztah nabitý nejen romantikou, ale také poměrně drsnou erotikou, kdy obě tyto stránky jejich vztahu jsou citlivě propojené a ani jedné nemáte při čtení přemíru.

Druhá rovina se pak zaměřuje na horolezectví, přípravu na výstup, proces výšlapu samotného. Pro mě to bylo téma skvěle zpracované, kdy vše bylo jasné a srozumitelné i pro úplného neznalce. Horolezectví příběh dvou mladých lidí doplnilo o zajímavosti a přidalo ději na akčnosti. Zároveň kniha neobsahuje nudné vsuvky týkající se tohoto obtížného koníčka, takže děj ani neruší.

Co se mi opravdu líbilo je, že se v knize neustále něco děje. Nemá nudné vsuvkové kapitoly. V závěru knihy, který mě dokonce nejen překvapil, ale i zaskočil jsem litovala, že kniha nemá více stran.

Knihu řadím mezi ty, které bych velmi ráda viděla i zfilmované.

Celkové hodnocení: 5* z 5*


Cesta na vrchol Cesta na vrchol Ewelina Dobosz

Extrémní podmínky, vášeň silnější než strach a touha jako kyslík. Livii a Daniela spojuje společný cíl – dobýt nejvyšší vrchol Země. Výstup na střechu světa pro ně má být očistou, rozloučením s minulostí a šancí na nový život. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář