Kyle Kinsbury, rozmazlený mladík, který neuznává méně než bohaté a lidi s krásnou tváří. Právě byl (překvapivě) nominován na krále školního plesu, což už nikoho nepřekvapilo. K tomu má krásnou (leč ne tu pravou) přítelkyni a zazobaného otce – hlasatele zpráv. A co by se takovému mladíkovi mohlo stát? Zvláště, když se rozhodne vystřelit si z Kendry, dívky, která umí více než jen odrážet arogantní slova. Dokáže proměnit Kyleho v netvora, netvora, který má pouhé dva roky na to, aby našel svou pravou lásku.
A hledání může začít. Nebo ty dva roky Kyle opravdu stráví ve vlastním přepychovém domě se slepým učitelem a hospodyní? A proč nutí bydlet v domě i Lindy?
Kdo by neznal pohádku o Krásce a Zvířeti? A je vůbec někdo, kdo tuhle pohádku rád nemá? Pokud i vy patříte mezi její milovníky, nenechte si ujít knihu Netvor, která je na motivech známé pohádky stavěna. A i když už od začátku tušíte, jak děj dopadne, vůbec to nevadí, a možná i dokonce překvapí.
Samotná kniha je psaná jednoduchým a čtivým způsobem, který se čte téměř sám. Vypráví příběh plný lásky, pochopení sebe samého, změny k lepšímu a samozřejmě nechybí ani trocha nebezpečí a vzrušení.
Obálka je další věc, kterou hodnotím pozitivně. Je prostě nádherná. Barvy nijak křiklavé, ale ani přehnaně temné, a i když obrázek na titulní straně neprozrazuje moc z děje, přesto toho ukazuje dost, pokud víte, o co se jedná.
I když se vám možná některé okamžiky můžou zdát mírně přehnané nebo reakce k nevydržení (polovinu knížky jsem měla chuť Kylemu vrazit), nevzdávejte to a rozhodně si Netvora přečtěte, stojí to za to. Každý život je totiž lehce pohádka.
A jak jinak se poučit a zároveň pobavit? Třeba vloženými chaty z místnosti pro zakleté.
Netvor Alex Flinn
Jsem netvor. Zvíře. Ne vlk nebo medvěd, gorila nebo pes, ale odporná stvůra, která chodí vzpřímeně. Jsem zrůda. Myslíte si, že vám vyprávím pohádky? Mýlíte se. Vše je skutečné. Místo - New York City. Čas - současnost. Nejsem... více