Zatmění

recenze

Zatmění (2023) 4 z 5 / EvikU.
Zatmění

Harry Hole po třinácté. Já tuto sérii mám ráda, ale tenhle díl je ze začátku děsně slabý. Překombinovaný. Jasně, hledal cestu, hledal sám sebeale nesedělo mi, že se vrací do Norska, protože si ho najmul realitní magnát Markus Røed, který je podezřelý z vraždy ženy. Dohodnou se na vysoké částce, když najde vraha do deseti dnů. 

První půlka se mi táhla, říkám si, tohle není Harry. To je nuda. Co bude? Cca za 250 stranou už to bylo skvělé. Popisování jak přemýšlí vrah, proč to dělá, jak to dělá, vědecky vysvětleno, co jak ve vědě funguje a to už kniha nejde odložit. Místy hnusné popisy parazitů a co provádí, velmi zajímavé informace. 

Vyšetřování nabývá nových rozměrů. Co jsem v téhle knize ocenila byl Ståle Aune, policejní psycholog, který leží na onkologii a u jeho postele mají poradu Hole a několik dalších, kteří mu pomáhají. 

Zajímavý byl i osobní život Harryho. Jsem moc zvědavá jestli se dá do kupy a přestane pít, v tomto díle už se to celkem dařilo. A zda ukotví zpátky v Oslu a vrátí se k policií? Na obzoru jsou i dvě ženy, které se kolem něj motaly i dříve. Dveře na další díl má stále otevřený a pokud vyjde, tak si ho ráda přečtu.


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Měsíc se zalévá krví. Třináctý případ Harryho Holea. Harry se vrací domů z Los Angeles, kde se marně snažil upít se k smrti. V patách má vymahače dluhů a před sebou vraždu dvou mladých žen. Ze zločinu je obviněn známý realitní ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář