Život v knihovně

recenze

Knihovna mého srdce (2022) 4 z 5 / knihovnička007
Knihovna mého srdce

Knihovnice June strávila celý svůj život na malé městě v Británii a žije jen knihami, tráví s nimi veškerý volný čas.
Nejšťastněji se cítí o samotě mezi knihami ve společnosti matčina kocoura. Největší strach má z lidí a z toho, že by před někým měla říct svůj názor.
Když ale celé městečko zaplaví zpráva, že se má knihovna zavřít, svede June boj sama se sebou - a za knihovnu.

Knihu jsem měla hned po vydání na seznamu, knihy o knihomolech a knihovnách mám moc ráda. Tato kniha mne hned od prvních stránek velmi chytila a přečetla jsem ji za pár hodin. A upřímně-v mnohých věcech jsem s June souhlasila-také jsem knižní introvert, který si raději vezme knihu, před oslavou nebo mluvení s cizími lidmi.

Kniha je to jednoduchá, nenáročná, ale srdce nadšeného knihomola zaplesá. June čichá ke knihách, představuje si, že si knihy vzájemně své knihy vypráví a ráda si představuje, kdo má jaké knihy rád...

Velmi se mi líbila myšlenka, že knihovna nejsou jen knihy, ale je to společenství a pomůže mnoha lidem. A příběh Stanleyho, který vždy našel v knihovně radu a pomoc, byl moc krásný (ale dost smutný).

Osoby v knize byly velmi pestré, rozmanité, barevné. Každý byl sám sebou, měl už něco za sebou a bylo to velmi příjemné a osvěžující. Bavilo mne čtení o June, Stanlym, Alexovi, Lindě, Jacksonovi, Veře, Leile a paní Bransworthová byla úplně úžasná :D

Jen ten prodej pozemku developerům se mi nelíbil :( A vůbec si nedokážu představit, že by se u nás na malém městě měla zavřít knihovna, to by byla naprostá pohroma!!

Za mne - úžasné čtení. Vůbec si nepamatuju, že bych kdy knihu přečetla tak hrozně rychle. Moc příjemné a odpočinkové čtení. Pro knihomoly jako stvořené. Nečekejte žádnou velkou akci, ale je to kniha o knihách, přátelství a o tom, co je opravdu důležité.

Knihovna mého srdce Knihovna mého srdce Freya Sampson

Zachraňte knihovnu! Osamělá knihovnice June Jonesová nikdy neopustila ospalé anglické městečko, kde vyrůstala. Nejraději tráví čas ponořená do stránek knih. Ale když její knihovně hrozí uzavření, je June nucena vystoupit zpoza... více

Komentáře (0)