Zlatá pomsta

recenze

Zlatá pomsta (2024) 4 z 5 / Knihomolka97
Zlatá pomsta

První díl Vídeňska krev mě přijemně překvapil, byla jsem z něj unešená. Zlatá pomsta se mi líbila o malinko méně, ale stále se jedná o parádní počtení se skvělou ženskou postavou v hlavní roli.

Fanny se dostane do hledáčku jistého hraběte, se kterým měla tu "čest" se potkat a setkání neproběhlo nejlépe. Nyní se ocitá v těžké situaci, hrabě ji vydírá a ona pro něj musí plnit úkoly, které jí zadá. V pitevně, kde pracuje, se začnou objevovat těla mrtvol, u kterých Fanny nachází tajemné vzkazy. A samozřejmě by to nebyla by to ona, aby nezačala pátrat..

Fanny je hrdinka, kterou si prostě nelze neoblíbit. Je odvážná, i když občas trochu lehkomyslná, chytrá a má skvělý smysl pro humor. Bavily mě její slovní přestřelky s jejím kolegou v pitevně. Černý humor je prostě můj.

Příběh mě malinko zklamal kvůli romantické lince. Čekala jsem, že se víc rozvine linka s Maxem, nebo, že Max bude aspoň častěji na scéně, bohužel se tomu tak úplně nestalo, co mě mrzí. Je tu tedy zaměření především na tu linku detektivní a samozřejmě na pitvy.
Fanny se zaplétá do daleko složitějšího případu, než se na první pohled zdálo. Z určitého hlediska se mi závěr zdál krapet překombinovaný, ale proč ne.

Zlatá pomsta Zlatá pomsta René Anour

Vídeň, 1908: Soudní lékařce Fanny Goldmannové je podezřelé, když začne u mrtvých těl, která se ocitají na pitevním stole, objevovat podivné zprávy. Jsou určeny jí? A kdo je jejich autorem? Fanny se záhadu snaží objasnit a pouští s... více

Komentáře (0)