Zůstaň se mnou by Kristýna

recenze

Zůstaň se mnou (2014) 3 z 5 / obedova.pauza
Zůstaň se mnou

Sedmnáctiletá violoncellistka Mia si nemusí na nic stěžovat. Má milující rodiče, malého roztomilého bratříčka, přítele Adama, úžasnou kamarádku Kim a bezstarostný středoškolský život k tomu. Ale i takový dokonalý život dokáže zničit jeden nevinný rodinný výlet k prarodičům a jeden nepozorný řidič kamionu.

Po nešťastné nehodě Mia uvízne na cestě mezi životem a smrtí. Zatímco ji nikdo nevidí, ona následuje své zraněné tělo až do nemocnice, kde se s ním snaží nějakým způsobem zase spojit. Zároveň se také pokouší zjistit, jak je na tom zbytek její rodiny.

O této knize jsem přemýšlela ještě dlouho po přečtení a dalo mi upřímně dost práce si k ní vytvořit trvalý názor. Čekala jsem od ní podstatně víc, ale přece jen ji nechci úplně zavrhnout. Skončila jsem s názorem, že se mi líbil příběh, ale nelíbil se mi způsob, jakým je kniha napsaná.

V knize se totiž mimo hlavní děj na střídačku objevují i scény z minulosti hlavní hrdinky, a to způsobem, že mi to při čtení spíš překáželo, až jsem posledních pár kapitol na suveréna přeskakovala a zaměřila se jen na hlavní děj. Nelituju toho a myslím, že jsem ani o nic nepřišla.

Více recenzí naleznete i na našem Instagramu: @obedova.pauza

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Gayle Forman

Talentovaná violoncellistka Mia si vždy myslela, že nejtěžším rozhodnutím jejího života bude volba, zda jít za hlasem svého srdce, jenž jí radí zůstat s Adamem, nebo se naplno věnovat druhé osudové lásce – hudbě –, protože to by z... více

Komentáře (0)