ZŮSTAŇ SE MNOU-Protože lží, omylů, špatných zážitků a škod už bylo dost!

recenze

Zůstaň se mnou (2015) 3 z 5 / Kris13262
Zůstaň se mnou

Calla, zdánlivě hodná, bezproblémová a vyrovnaná dívka s jizvou a pološťastnou rodinou. Tohle si o Calle myslí její přátelé ze školy, avšak opak je pravdou. Calla to rozhodně nikdy neměla jednoduché. Začalo to požárem rodinného domu, kde zahynuli oba její bratři a ukončila to její matka, po rozvodu začala pít a brát drogy. Calla požár sice přežila, ale odnesla si traumatický zážitek na celý život a jizvy skoro všude po těle.

Blíží se prázdniny a Calla se rozhodne zajet zpět domů, má sice problémů víc než dost, protože peníze na školu jí zmizely z účtu, nýbrž její matka s drogami i obchoduje, ale jede se podívat zase domů. Matka není doma, ani už nepřijde zdá se Calle, protože se k ní stihl během prvních pár hodin někdo vloupat a ukrást Heroin její matky. Když Calla poprvé potkává Jaxe není si jistá jestli je reakce jejího těla, na jeho osobu, adekvátní. A romantická zápletka může začít.

Jax se ke Calle přiblíží, hodně přiblíží, ale jestli na něj její tajemství a hrůzy z jejího života nebudou moc se teprve uvidí. Jax je na Callu milý a během knihy samozřejmě dojde i k okamžikům kdy se ti dva rozhodně nechovají jako přátelé. Bude to však stačit? Budou si důvěřovat natolik, aby přečkali nejen dálku, která je bude dělit, ale i určité pochybnosti a tajemství, která rozhodně nepřijdou jen ze strany Cally.

I přes všechny pochybnosti po díle s Jasem a Terezou, které se ve mně vařily, se mi tento díl opravdu zamlouval, u mě samozřejmě stále vede díl kde figuruje Avery a Cam, ale ZŮSTAŇ SE MNOU jako díl série pro mě byl stejně příjemný i stejně dobře napsaný. Tato kniha se určitě řadí do mého každoročního žebříčku TOP 30 knih za rok.

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou J. Lynn (p)

V jednadvaceti nemá studentka Calla moc zkušeností. Nikdy se nelíbala, nikdy neviděla oceán, nikdy nebyla v zábavním parku. Jak vyrůstala, byla svědkem událostí, které by žádné dítě vidět nemělo. Stále si v sobě nese fyzické a emo... více

Komentáře (0)