Mák patří odjakživa k naší národní tradici. Je cennou surovinou nejen pro svůj přirozeně vysoký obsah vápníku, ale umí také dodat jídlům neopakovatelný šmrnc. V knize slovenské autorky Gabriely Čechovičové najdete škálu ... více
Mák 2010, Jan Vašák
Vydal Spolek Český modrý mák v roce 2010 (tehdy pod jménem Český mák, sdružení právnických a fyzických osob). Kniha je k dispozici pouze členům spolku. Obsah publikace: Půdoznalství. Rozbory půd. Pěstování rostlin. Hn... více
Ořechové a makové moučníky 2016, kolektiv autorů
Recepty od babičky, s fotopostupem - 14. díl. více
Mák 2001, Miroslav Bechyně
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Konopí a mák 2009, Vladimír Kubánek
Odborně-populární publikace, ve které autor objektivně, přehledně, nezaujatě a vyčerpávajícím způsobem popisuje především tolik diskutovanou problematiku konopí - „marihuany“. více