Základy laboratorní práce zajímavosti
Karel Andrlík
2. doplněné vydání. Pomůcka pro základní přípravu pracovníků v chemické laboratoři. Určeno chemicko-technologickému dorostu v průmyslu a pro studenty nižších ročníků odborných škol. Příručka vychází od všeobecných pracovních úkonů, jako je zahřívání a vaření, odpařování a sušení, žíhání a tavení, chlazení, práce se sklem, korkem a pryží, drcení, roztírání a prosívání. Pak přistupuje k vážení a měření kapalin a k úkonům vyžadujícím delší praxe, jako je například destilace jednoduchá, frakcionovaná, vakuová, dále extrakce, stanovení bodu tání a jiných fysikálních konstant. Kniha obsahuje na příslušných místech i poučení, jak si počínati při práci, kde hrozí nebezpečí úrazu.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.