Jan Škop životopis

česká, 1990

Životopis

Mladý umělec, který tvoří výtvarné a inscenované fotografie. Většinou se fotografií snaží zachytit emoce mezilidských vztahů, sexuality, deprese a další spíše nevyrovnané pocity. Fotky nejsou zmražením okamžiku, ale dopředu naplánovaným obrazem, který se snaží zobrazit pomoci formy fotografie určitý jinak nezachytitelný pocit.
Jde o protest proti normální fotografii. Většina fotografů jen zaznamenává realitu a nevytváří nic nového. V rovině podvědomí ale fotografie ještě nemá příliš prozkoumané území a proto je stále možné naházet nové a nové podněty k vyobrazení. Lidská fantazie nemá na rozdíl od reálného světa hmatatelné hranice. Fotoaparát není jen pomůcka pro zmražení reality, může to být i nástroj, který slouží jako prostředník pro zkoumání našeho podvědomí.

Autor má za sebou přes desítku autorských výstav a několik společných. Také vytvořil několik obalů hudebních desek nebo ilustrací knih. Jan Škop studoval pod vedením F.A Brabcem filmovou kameru na FAMO v Písku. V současné době se živí jako kameraman. Je také členem post-rockové kapely ESAZLESA, kde dělá VJing.

Obecně podporuje d.i.y. scénu, alternativní způsob života a snaží se bojovat proti dnešnímu systému vytvářející konzumní společnost. (zdroj životopisu: https://www.kulturne.com/clanek/unikatni-kniha-snoubici-fotografii-a-poezii-je-na-svete-vytvoril-ji-jan-skop-z-esazlesa)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jan Škop - knihy

2014  80%Jan Škop - 0

Žánry autora

Literatura česká Poezie Obrazové publikace

Štítky z knih

Škop je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy