Život je tak jednoduchý, ale my…

Život je tak jednoduchý, ale my…
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537647/bmid_zivot-je-tak-jednoduchy-ale-my-6633697567454.jpg 4 1 1

Vyprávění dnes už dospělého muže, který se potýkal se zdravotními obtížemi, o jeho dětství, dospívání a částečně i dospělosti. Vyprávění dnes již 50letého chlapa, který si v dětství prošel dětskou mozkovou obrnou a je neskutečně vděčný za mnohdy nekompromisní výchovný přístup jeho rodičů, který by se dal shrnout větou „když nemůžeš, tak trochu přidej“. Vyprávění začíná v jeho pouhém roce, kdy si vzpomíná na první zážitek, a končí v jeho 48 letech. Součástí vzpomínek jsou také jeho vlastní životní postoje, které vyjadřuje myšlenkou „láska, která nebolí, není láskou, ale falší“.... celý text

Přidat komentář

wendys93
13.05.2024 4 z 5

Tahle autobiografie o autorově životě s handikapem a s ním spojenými omezeními by měla být povinností pro každýho, řekla bych. A sem ráda, že sem se na jejím vzniku mohla podílet.
Autor tu představuje formou rozhovorů a fotografií nejen svoje dětství a dospívání, ale i školní léta, dospělost a třeba i první pracovní zkušenosti. To všechno bez fňukání, otevřeně, s upřímností jemu vlastní, humorem a entuziasmem. Bez toho se totiž žádný život nedá žít tak nějak úctyhodně a s pokorou.

Autorovy knížky

2024  80%Život je tak jednoduchý, ale my…