Anděl smrti přehled

Anděl smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535744/bmid_andel-smrti-660ffc12a582d.jpg 5 231 231

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Lethal Vengeance , 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anděl smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

dasa8349
včera 5 z 5

Nezklamal.

Magdalenkačte
včera 5 z 5

Další Bryndzovka mi vyloženě sedla.
Erika se náhodou ocitne na místě činu, kde je mrtvým významný politik. Představitelé policie se ale rozhodnou vraždu nevyšetřovat a případ odložit.
Následně je nalezeno tělo mladého, nadějného fotbalisty a okolnosti jeho zabití jsou se smrtí politika až moc podobné. Obě těla stejně znetvořena a u obou polaroidové obrázky.
Co je spojuje? A co se snaží vedení policie a následně i vedení parlamentu zamaskovat? Něco je špatně a Erika to ví. Musí zjistit kdo za vším stojí než dojde k dalšímu úmrtí.

Kniha je čtivá (jako vždy) a Erika a její tým mě baví (jako vždy). Možná se mi víc líbí, když Erika spolupracuje s kolegou Petersonem. V této knize jela Erika dost sólo, ale vyloženě mi to nevadilo.

Dávám 4,5/5 a těším se na další příběh. A odpověď na dotaz od autora v Dopisu od Roba ještě musím promyslet…


Aligator805
včera 4 z 5

Opět zajímavý případ. Otevřený konec slibuje další pokračování, kde se snad více projeví muž v šedém obleku s mateřským znaménkem pod okem. A vysvětlí se role inspektora Fiska v celem případu. Tento díl mi přišel trochu nudný a roztahaný. Chyběl takový ten hybatel děje který vám nedovolí knihu odložit. Ale i tak to bylo příjemné čtení a série s Erikou je sázka na jistotu.

všechny komentáře

Související novinky (8)

Žebříček nejprodávanějších knih (20. týden)

23.05.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (19. týden)

15.05.2024


10 nejčtenějších knih (květen)

15.05.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anděl smrti v seznamech

v Právě čtených55x
v Přečtených304x
ve Čtenářské výzvě53x
v Doporučených25x
v Knihotéce210x
v Chystám se číst333x
v Chci si koupit128x
v dalších seznamech6x

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny