Ohnivé znamení přehled

Ohnivé znamení
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269832/bmid_ohnive-znameni-doT-269832.jpg 5 617 617

Ve třetím románu cyklu historických detektivek Juraje Červenáka ožívá dobová Bratislava. V napínavém příběhu se splétají místní strašidelné pověsti s historickými souvislostmi a působivě vykreslenou atmosférou města a jeho okolí. Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede Barbariče na stopu bezohledných lupičů a překupníků s otroky. Notář musí povolat na pomoc Steina a Jaroše. Společně putují do Prešpurku, který se po pádu Budína stal hlavním městem Uher. Zdánlivě jednoduchý případ se rychle zkomplikuje. Vyšetřovatelé musí zjistit, jak únosy mladých žen souvisí s odvěkým soupeřením měšťanů s hradní šlechtou, tajemnou sebevraždou bývalého rychtáře a hlavně běsněním přízraku, jehož oběti bývají nalezeny s ohavnými popáleninami. Poslední, co Prešpurk v předvečer voleb a velkého výročního jarmarku potřebuje, je rozsáhlé vražedné spiknutí…... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Ohnivé znamenie , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivé znamení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (162)

marco026
včera 5 z 5

Barbarič, Stein a Jaroš začnú vyšetrovať únosy mladých žien, pričom na základe svojich prvotných zistení rozbehnú pátranie po podozrivom v Prešporku. Po ich príchode do mesta sa na scéne objavuje vrah, ktorý za sebou zanecháva mŕtvoly so záhadnými popáleninami. Mešťania vyčíňanie pripisujú prízraku bývalého richtára.

Opäť kvalitná detektívka od Juraja Červenáka, ktorá zo začiatku pôsobí, že bude mať len jednoduchú zápletku, no nakoniec sa to všetko pekne zamotá, tak ako sme zvyknutí z predošlých dielov. Prešporok za mňa ešte lepšia lokácia ako Praha v predošlej časti. Konflikt šľachty s mešťanmi pekne komplikuje vyšetrovanie. Opäť tu je predstavených množstvo nových postáv, ktoré pomáhajú našim vyšetrovateľom alebo sú nejakým iným spôsobom zapletené do prípadu. Dokonca sa tu objaví aj známa postava z prvého dielu. Čo mi na celej zápletke trochu vadilo bolo to, že v rámci celého vyšetrovania mal Barbarič viac priestoru ako ostatní dvaja hlavní hrdinovia, teda aspoň mi to tak prišlo. Ku koncu sa to však opäť trochu vyvážilo, tak to je asi jediná vec, ktorú by som tomuto dielu vytkol. Inak si drží kvalitu predošlých dvoch kníh zo série. Dovolím si povedať, že samotný prípad je aj zaujímavejší ako v predošlých dieloch, aj keď zo začiatku to tak nevyzeralo. Hlavne od polovice knihy to začne byť poriadne zamotané.

Ak tu je niečo, čo nikdy nesklame tak je to práve táto detektívna séria od Juraja Červenáka. Už len tým historickým zasadením si autor získal moju pozornosť. Osobne dúfam, že v ďalších dieloch sa dozvieme viac o hlavných hrdinoch. Samozrejme niečo už vieme, ale určite by som chcel vedieť viac napríklad o Steinovi a jeho minulosti.

Květ
21.05.2024 5 z 5

Třetí díl rudolfinských detektivek a mám pocit, že každá další kniha je lepší a lepší. Propracované, čtivé, napínavé, vtipné, barvité popisy osob i poměrů té doby. Trojice Stein, Barbarič a Jaroš nemá chybu, těším se na další díl :)


Majto
21.05.2024 4 z 5

Ako teraz čítam všetky diely tejto série krátko po sebe, nadobúdam dojem, že majú stúpajúcu tendenciu. A to vo všetkých ohľadoch. Rastie miera brutality, pribúda humorných dialógov, zápletky sú trochu kombinovanejšie, no hlavne má stále viac uchvacuje množstvo detailov z vtedajších čias, takže častokrát čítam všetkými zmyslami. Dobré je veru takéto opakované čítanie po rokoch.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ohnivé znamení v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených822x
ve Čtenářské výzvě58x
v Doporučených49x
v Knihotéce282x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech16x