Krysáci jsou zase spolu přehled

Krysáci jsou zase spolu
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165838/bmid_krysaci-jsou-zase-spolu-654aa7700f49d.jpg 4 116 116

Krysáci série

< 2. díl

Daleko na Moravě, uprostřed Valašského království, na malém smetišti nedaleko Vizovic žijí dva krysáci Hubert a Hodan. Spolu se sádrovým trpaslíkem Ludvíčkem spokojeně bydlí v zásuvkách starého šicího stroje s výhledem na vysavač a všem se jim ohromně stýská Naštěstí na Edáčka je vždycky spolehnutí, a tak se vrací z Prahy na vizovické smetiště, protože domov je tam, kde jsou kamarádi. Jste zvědaví, jaká nová dobrodružství zažila čtveřice sympatických kamarádů s ježkem Pančoškou, žábou Dášou, netopýrem Floriánem nebo stonožkou Viktórií? Pak se začtěte do druhého dílu knížky, ve kterém jsou Krysáci zase spolu. Abyste všechny kamarády na vizovickém smetišti dobře našli, můžete se řídit velkou a podrobnou vloženou MAPOU!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krysáci jsou zase spolu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Luciluc
10.04.2024 4 z 5

Knížka čtená dceři. Oproti prvnímu dílu jsem si pokračování příběhů krysích přátel Huberta a Hodana se sádrovým trpaslíkem Ludvíčkem a laboratorním potkanem z Prahy Edou užívala víc, už jsem si zvykla na styl psaní a po „Jak ses vyspal, Hodane?“ se mi snad bude i stýskat. :) Po dočtení knihy máme ještě v plánu zhlédnout druhou řadu večerníčku. Nechybí zde osobitý humor a nevšední příběhy plné dobrodružství, ve kterých lze najít i poučení, hlavně o kamarádství. Nejvíce se mi líbila kapitola o ježku Pančoškovi, který s krysáky upekl štrůdl. „Pověra, že pátek třináctého se nepeče, je skutečně jen pověra. Když je hlad, peče se vždycky!“ (Evokovalo to také někomu pana Punčocháře? :D náhoda, záměr? :)). Rozesmála mě hláška: „Tož, kamarádi se zakopávat nesmějí.“
Kniha je spíše pro větší děti, jak už jsem psala v hodnocení prvního dílu. Má celkem 13 kapitol na 85 stranách a opět nechybí Opravník omylů pro malé rozumbrady.
Doporučuji k přečtení.

kopeceli
14.03.2024 4 z 5

Pohádky vhodné na čtení před usnutím. Ani dlouhé, ani krátké, prostě tak akorát.
Když je čtu, slyším zároveň hlas Bolka Polívky, toho se už nezbavím. Líbí se mi, že i v době, kdy už je těžké vymyslet něco nového, vznikají takovéto originální pohádky.


StateOliver
11.02.2024 5 z 5

Tento díl se mi líbil ještě víc než první, protože jsou tam zajímavější příhody. Z krysáků mám nejraději Edu, poněvadž má rád dobrodružství jako já. Nejlepší kapitola byla Eda v ledu. Doporučuju. Bylo by dobré, kdyby pan spisovatel napsal třetí díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - Český bestseller (Česká literatura pro děti a mládež)


Kniha Krysáci jsou zase spolu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených151x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených10x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x