Národní opruzení přehled

Národní opruzení
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510435/bmid_narodni-opruzeni-451-510435.jpeg 4 368 368

Národní opruzení série

1. díl >

Fiktivní detektivka s romantickou zápletkou postavená na historických událostech českého národního obrození. Jak přesně probíhalo národní obrození? To netuším! Ale představuji si ho jako Národní opruzení – smyšlený příběh, kdy Neruda byl ještě kluk, Světlá neměla zábrany, Němcová toužila po lásce a Havlíčkova drzost hýbala dobou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Národní opruzení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

okeey
včera 5 z 5

Tak tohle bylo geniální! Dozvěděla jsem se spoustu věcí z reálií české literatury z období kolem Národního obrození a dost jsem se nasmála, protože to, co tam Kája dokázala všechno vymyslet a následně propojit, má fantastický výsledek! Záhada přízraku, kde se spojí mladičký Jan Neruda, Karel Havlíček Borovský, sestry Rottovy a překvapivě Havlíčkův rival, aby společně záhadě rozlouskli. To se odehrává na pozadí milostného příběhu a dobových "žabomyších" válek a drbů mezi (převážně) šlechtičnami.
Rozumím tomu, že se kniha leckterým historikům nelíbí, ale Kája se pohybuje tak na hraně a přesně jak řekla na besedě na Světě knihy: "Nikdo mi to nemůže vyvrátit, protože nikdo neví, jak to doopravdy bylo. A to mě na tom baví." A musím říct, že mě rozhodně taky, těším se na další díl, který už mám připravený ke čtení. Čtení jsem si vyloženě užila.

kolacky
29.05.2024 4 z 5

Hodně příjemné překvapení! Milá Zoe se s vyhrnutými rukávy pustila do našich dějin a přidala hrůzostrašnou záhadu. Vzhledem k tomu, že jsem nedávno četla Vřeteno osudu s podobným námětem, vysloveně jsem si užívala. Obojí je skvělé čtení. A obálku bych si klidně zarámovala a pověsila na zeď.

Jenom poznámečka, v kapitole Stínová výprava si pánové Tyl a Havlíček zašli spíš ke Glaubicům (Malostranské náměstí) než k Pinkasům (náměstí Jungmannovo). Chybička v matrixu...


Levaniha
26.05.2024 4 z 5

Když jsem začala číst první stranu první myšlenka byla tak tohle mě bavit nebude . Bylo to psané jinak než jsem zvyklá . Ale postupem stránek mě to začalo bavit a zajímalo mě kdo je vrah . Chvikami jsem byla trochu zmatená z jmen .Pozvpomínali jsme si s rodiči na Boženu Nemcovou jak po nich učitele chtěli vědět informace při maturitě nebo když se o nich učilo . I když takovýhle žánr vůbec nečtu tak mě překvapil . Vtáhlo mě to fakt do dob 1840 . Dokonce jsem se i z knihy naučila něco nového . Druhy díl byl za mě hodně smutný , ale hodně čtivý . Doopravdy jsem byla z knih překvapena .

všechny komentáře

Související novinky (1)

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Národní opruzení v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených442x
ve Čtenářské výzvě135x
v Doporučených23x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst166x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech6x