Pro hrst dukátů přehled

Pro hrst dukátů
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487753/bmid_pro-hrst-dukatu-z7H-487753.jpg 5 329 329

Kapitán Stein a notář Barbarič vyšetřují zločin v kremnické mincovně. Žhavé léto roku 1601. V kremnické mincovně, kde z drahých kovů vytěžených v uherských hornických městech razí nejlepší dukáty, tolary a groše v celé říši, došlo k vážnému incidentu – z pokladnice zamčené na tři zámky zmizela razidla. Nevysvětlitelný zločin si žádá zkušeného vyšetřovatele, a proto komorský hrabě vyšle do zlatého města notáře Barbariče. Schemnitský vyšetřovatel doufá v rychlé vyřešení záhady, jenže ke krádeži želez přibude loupež mincí ze zásilky střežené proslulými stříbrnými jezdci a vzápětí i první vražda. Navíc Barbariče vyhledají kapitán Stein a seržant Jaroš – jejich přítomnost celý případ ještě více zkomplikuje.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pro hrst dukátů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (81)

minirock
dnes 4 z 5

Dlouho jsem se o této trojce nic nečetl takže jsem se fakt těšil na jejich další případ. A zklamaný rozhodně nejsem. Vyšetřují krádež peněz a razidel v kremnické mincovně, kde zrovna ještě ke všemu řádí tajemné Paví oko, lupič tak trochu navazující na Jánošíka .... Potěšil mě Jaroš, má víc prostoru a jeho postava je důležitější než dříve. Barbarič se Steinem se skvěle doplňují, jejich špičkování mě bavilo. Jediné co bych vytkl je příliš zrychlený konec, čekal jsem nějaký soudní proces, dokazování, vyšetřování a výslechy viníků a ono nic. Škoda, i tak ale je to pěkný detektivní román z netradičního prostředí.

kuruteku
13.05.2024 5 z 5

Čím dál tím lepší - napraveny Barbaric, podrážděný Stein, proměněný Jaroš a díky tomu všemu jde příběh do větší šířky a hloubky. Sociální historická detektivka. Autor musí mít skvělou čtenářskou obec, když od knihy o historie Kremnice dokáže přejít k vytvoření historického příběhu, který se klidně mohl stát.


tlllk
09.05.2024 5 z 5

Tento štýl detektívok mám rád, nepriama úmera medzi krvou a historickým kontextom, dobre známymi postavami s výrazným vývojom charakteru. Všetko je to zasadené do blízkeho prostredia, dokonca tento diel ma pre mňa o trochu osobnejší charakter.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších knih (21. týden)

02.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pro hrst dukátů v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených431x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených18x
v Knihotéce179x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech6x