Julie Caplin

Jules Wake · pseudonym

anglická, 1970

Diskuze (11)

Přidat příspěvek

janca.hl
26.03.2024

Za mě fajn útěk od reality. V každé knize vám autorka přiblíží město, zemi, kulturu, jídlo,..., že se tam chcete hned vydat. Ovšem za mě nemají ty knihy takovou tu "třešničku na dortu" (kvůli absenci těchto aspektů čtu Juliiny knihy vždycky strašně dlouho), ku příkladu, že se odtajní dětství, napětí, vášeň, drama - nic takového ve větší míře v tom nehledejte. Ale na proložení mezi tam těmi knihami super :-)

Leonis
25.03.2023

Už když jsem četla první knihu od této autorky, věděla jsem, že ji budu milovat. I když víte od začátku, jak to dopadne, není důležitý konec, ale cesta, jakou se k němu hrdinové dostanou, a to je přesně to, co na jejích knihách zbožňuju. Příběhy jsou vždy vyprávěné tak lehce, čtivě. Prostředí je úžasně vykreslené, že máte chuť sbalit kufry a vyrazit. Sama jsem si mnohokrát hledala lety a ubytování, že bych na ty místa zajela . Jsem nadšená jak si autorka ať už ze zkušeností nebo čistě z vlastní zvědavosti nastuduje místa, jídla, národní zvyky, kulturu a dokáže vám tak daný stát přiblížit co nejvíce. Při čtení zapomínáte na všechny starosti a prožívate příběh spolu s hrdiny, obzvlášť když si ty místa hledáte a máte tak lepší představu, co přesně vidí a jak to prožívají.
Pokud rádi cestujete a nechcete číst vyloženě cestopis, máte-li rádi konkrétní zemi, chcete uniknout od každodenních starostí nebo si čistě jen odpočinout u příjemné knížky, která vás zahřeje u srdce, její knihy jsou přesně pro vás, a proto neváhejte a dejte na mé doporučení.


JancaMia
30.01.2023

chystá se francouzký zámeček https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/the-french-chateau-dream-522242099

PeťulaV.
02.10.2022

Knížky Julie Caplin jsem si naprosto zamilovala. Všechno jsou to krásné romantické oddechovky, které zahřejí u srdíčka a u kterých si člověk vždycky opravdu odpočine. Autorka má ale navíc až neuvěřitelně skvělý smysl pro detail a i proto mám ty její knížky tolik ráda. Dozvíte se spoustu informací o každém z těch míst, o kultuře, tradicích, zvycích, místní kuchyni... ta atmosféra je úžasná. Přečetla jsem už Kavárnu v Kodani, Pláž v Chorvatsku, teď čtu Hotýlek na Islandu a pokaždé mám chuť si sbalit kufr, odjet tam a zažít tu nádheru na vlastní kůži. Prostě srdcovka.

Amneris
30.09.2022

Spisovatelka Julie Caplin mě překvapila nápadem, že se každá její kniha odehrává v jednom státě nebo hlavním městě. A hlavně skvěle dokáže popsat daná místa a prostředí. A co jí jde nejlépe - při čtení jejích knih má člověk chuť si sbalit kufr a vyrazit do dané země a ochutnat ty spousty dobrot, o kterých píše. Tento žánr by se dal nazvat jako romantické cestování nebo cestovatelské romance :-)

BarryBlack
01.06.2022

Další román zasadím do Prahy, slibuje čtenářkami milovaná Julie Caplin

SammSamm
21.04.2022

Zatím jsem přečetla Kavárnu v Kodani, Pláž v Chorvatsku a dnes jsem dočetla Cukrárnu v Paříži. Musím říct, že každá její kniha je úžasná. Sice od začátku je prokouknutelné, že ti dva spolu nakonec budou,ale i přesto je pro mne zážitek tyto knihy číst. Nedají se odložit, mají v sobě empatii,romantiku, dobrodružství,spoustu typů na cestování a také spousty kulinářského umění, které bych chtěla umět nebo jen ochutnat. Čtenář se vždy sžije s postavami a má pocit,jako by je znal nebo jako by tam s nimi byl. Je úžasné,jak má autorka knihy naprosto reálně propracované a čtenářka jako já jí to uvěří.... Těším se na další knihy

orangerose
27.02.2022

Od této spisovatelky jsem přečetla kavárnu v Kodani a pekárnu v Brooklynu, jsou úžasné knížky, tedka čtu cukrárna v Paříži :)

_Knihomolka_
27.08.2021

"Číst knihy Julie Caplinové je jako ponořit se do dekadentní horké čokolády se svůdným kopcem šlehačky."

Ano, tento citát perfektně vystihuje knihy od Julie Caplinové. V každé je totiž nádech čehosi lahodného, díky čemuž se do jejich příběhů dokážete vžít, soucítit s hlavní hrdinkou a vždy se k nim s radostí vracet.

A také proto jsem si její knížky, pěkně jednu po druhé, tak zamilovala. Do každé totiž dává své zkušenosti a poznatky z cest, svou lásku k jídlu, dobrému ginu, a také romantické zkušenosti ze svého vztahu :)...

Sashetka
28.04.2021

Napsat v komentáři pod milostný román že je to plné klišé, je vlastně taky jedno velké klišé :-D Ale přece bez něj by právě tenhle žánr úplně ztratil svůj smysl. Něco jako kdyby v krimi nebyl nakonec případ vůbec vyřešen. Julie nedala svým romantickým útěkům ani kdoví jakou hloubku, ale díky cestám za gastronomií, kulturou a způsobech myšlení na různých místech světa, mají knížky zase jiný rozměr. Když jsem četla Kavárnu v Kodani, měla jsem chuť si upéct skořicové šneky a po cukrárně v Paříži se zase pro změnu vrhnu na odpalované těsto a makronky :-)

Jani_na
01.02.2020

Knihy autorky sa čítajú veľmi ľahko a príjemné, veľmi ma bavili a oddýchla som si pri nich.Nájdete v nich aj tipy na miesta kde ísť a samozrejme aj na koláčiky a iné jedlá.